Nyheter
Odd Terje Døvik, Returkraft Foto: Torbjørn Leidal
Odd Terje Døvik er fratatt adgang til Returkrafts lokaler, selv om han bestrider oppsigelsen. Foto: Torbjørn Leidal

Døvik-oppsigelsen: – Bryter grunnleggende regler i arbeidsmiljøloven

Advokaten til oppsagte Returkraft-sjef Odd Terje Døvik reagerer kraftig på at styret har offentliggjort oppsigelsen av ham. Demokratenes Vidar Kleppe krever granskning.

Styret i Returkraft offentliggjorde onsdag kveld oppsigelsebrevet som ble overlevert Odd Terje Døvik på døra fredag ettermiddag.

Ifølge Fædrelandsvennen heter det i brevet at det foreligger «vesentlige brudd på arbeidsavtalen som daglig leder».

Advarer mot toppjobber i kommunale og interkommunale selskap

Bakgrunnen for at Døvik ble sparket var den midlertidige rapporten fra Miljødirektoratet som legger ansvaret for brannen i fjor sommer på Returkraft.

Døvik har avvist oppsigelsen som usakelig og varslet at saken kan havne i retten.

– I saker som gjelder daglige ledere er risikoen ved rettssak skyhøy for begge parter, det kan jo bli en skittentøyvask der mange sider ved selskapsstyringen blir luftet ut for allmenheten, sa docent ved Høyskolen Kristiania Elin Ørjasæter til Avfallsbransjen.no torsdag.

Sendte oppsigelsesbrev til avisen

– Styreleder i Returkraft bryter grunnleggende regler både i arbeidsmiljøloven, regler om personvern og GDPR når han har sendt ut oppsigelsen av Døvik, sier advokat Ståle Myhre til avisen.

«Hovedbegrunnelsen for oppsigelsen er at du over lengre tid har brutt din informasjonsplikt overfor styret, til tross for at denne plikten har stått svært sentralt etter brann i bedriftens anlegg i 2020 og eksplosjon i 2021», heter det i oppsigelsesbrevet.

Det var avisen Agderposten som søkte innsyn i oppsigelsesbrevet. Dette opplyste styreleder Lars Petter Maltby i en epost til Fædrelandsvennen, der oppsigelsesbrevet var vedlagt uoppfordret.

«Ettersom Fevennen skriver en rekke artikler om saken mener vi det er riktig at dere også får samme innsyn», skriver Maltby i eposten som er sendt Fædrelandsvennens sjefredaktør.

Døvik har fått sparken i Returkraft

– En slik opptreden er et grovt brudd som ikke kan forsvares i en slik sak som dette. Dette føyer seg nå inn med de øvrige handlinger som styreleder har iverksatt med stenging av adgang til e-post og nøkkelkort for Døvik, sier Myhre.

Vil ha granskning

Demokratenes gruppeleder i Kristiansand bystyre, Vidar Kleppe, varsler at han vil ta opp saken i bystyret.

– Styret i Returkraft tror kanskje de har en hjemme-alene fest. Vel, nå har de voksne kommet hjem. Regnskapet skal gjøres opp. Kortene skal på bordet. Styret har gjort opp regning uten vert hvis de tror de kan sparke en hedersmann som Odd Terje Døvik på dagen, uten at vi som eiere får en klar og entydig forklaring på hvorfor, sier Kleppe til Fædrelandsvennen.

Relaterte artikler

REEN CMS Volume

Reen AS

Geotainer® – GTS-L

Alles Miljø AS

Termisk hydrolyse av slam og bioavfall

Cambi ASA

Miljøcontainere

Alles Miljø AS

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS

Renovasjonsbiler

Steco Miljø AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Kall en spade en spade

Anja Ronesen, RENAS AS

Vegen mot ei grønare framtid

Harald Nyland, Sunnfjord Miljøverk
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.