Nyheter
Runar Bålsrud er ansatt som administrerende direktør i Avfall Norge. Foto: Innovasjon Gardermoen

Runar Bålsrud blir ny Avfall Norge-sjef

Bålsrud overtar jobben som administrerende direktør i Avfall Norge.

Bålsrud kommer fra stillingen som som daglig leder i Innovasjon Gardermoen. Han er også visepresident i Norges Friidrettsforbund og har bakgrunn fra forsvaret.

Politisk bakgrunn

– Jeg er oppriktig opptatt av miljø og bærekraft. Som ordfører i Hurdal jobbet jeg med det og vi ble en pioner på området. Det er så utrolig viktig for verden fremover og jeg gleder meg til å arbeide og bli mer kjent med området. Dette er noe jeg brenner for, sier Bålsrud til Avfallsbransjen.no.

Den nye Avfall Norge-sjefen er et uskrevet blad i avfalls- og gjenvinningsbransjen, selv om han har hatt verv blant annet i representantskapet i ØRAS. Gjennom sine tolv år som ordfører kjenner Bålsrud godt til skjæringspunktet mellom næring og politikk og viktigheten av at private og offentlige aktører arbeider sammen.

– Det blir utrolig viktig å spille på lag og ta til meg den kompetansen som både finnes blant de ansatte i Avfall Norge og i bransjen forøvrig. Så det gleder jeg meg til, sier Bålsrud.

Oppstart 1. oktober

Toppstillingen i Avfall Norge ble ledig etter at Cecilie Lind takket ja til jobben som daglig leder i Handelens Miljøfond.

Næringspolitisk direktør Kåre Fostervold konstitueres formelt som administrerende direktør i Avfall Norge fra 1. juli. Han blir værende i den stillingen inntil Bålsrud er på plass. Han begynner formelt i jobben 1. oktober, men vil frem mot jul også avslutte prosjekter han arbeider med i Innovasjon Gardermoen.

– Jeg gleder meg enormt til å starte i jobben i en bransje som er så viktig for framtida. Jeg er både stolt og ydmyk over å få være en del av laget, sier Bålsrud til Avfall Norges nettsider.

LH 35 M Industry Litronic

Liebherr Norge AS

BNS krokcontainere

EnviroPac Group AS

Kurs: ADR/IMDG grunnkurs

DGM Norway AS

Enkammer K

NTM Trailer & Tipp AS

CC Beholderen

Mezonic AS

Oppsamlingspall for IBC container

EnviroPac Group AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Milliarder å hente på samarbeid om vann og avløp 

Morten Andreas Meyer, Huseierne
Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene

Biler man ikke skal kjøre i proptech-tidsalderens hovedstad

Torbjørn Leidal, European Resource Hub
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.