Nyheter
Runar Bålsrud er ansatt som administrerende direktør i Avfall Norge. Foto: Innovasjon Gardermoen

Runar Bålsrud blir ny Avfall Norge-sjef

Bålsrud overtar jobben som administrerende direktør i Avfall Norge.

Bålsrud kommer fra stillingen som som daglig leder i Innovasjon Gardermoen. Han er også visepresident i Norges Friidrettsforbund og har bakgrunn fra forsvaret.

Politisk bakgrunn

– Jeg er oppriktig opptatt av miljø og bærekraft. Som ordfører i Hurdal jobbet jeg med det og vi ble en pioner på området. Det er så utrolig viktig for verden fremover og jeg gleder meg til å arbeide og bli mer kjent med området. Dette er noe jeg brenner for, sier Bålsrud til Avfallsbransjen.no.

Den nye Avfall Norge-sjefen er et uskrevet blad i avfalls- og gjenvinningsbransjen, selv om han har hatt verv blant annet i representantskapet i ØRAS. Gjennom sine tolv år som ordfører kjenner Bålsrud godt til skjæringspunktet mellom næring og politikk og viktigheten av at private og offentlige aktører arbeider sammen.

– Det blir utrolig viktig å spille på lag og ta til meg den kompetansen som både finnes blant de ansatte i Avfall Norge og i bransjen forøvrig. Så det gleder jeg meg til, sier Bålsrud.

Oppstart 1. oktober

Toppstillingen i Avfall Norge ble ledig etter at Cecilie Lind takket ja til jobben som daglig leder i Handelens Miljøfond.

Næringspolitisk direktør Kåre Fostervold konstitueres formelt som administrerende direktør i Avfall Norge fra 1. juli. Han blir værende i den stillingen inntil Bålsrud er på plass. Han begynner formelt i jobben 1. oktober, men vil frem mot jul også avslutte prosjekter han arbeider med i Innovasjon Gardermoen.

– Jeg gleder meg enormt til å starte i jobben i en bransje som er så viktig for framtida. Jeg er både stolt og ydmyk over å få være en del av laget, sier Bålsrud til Avfall Norges nettsider.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket