Alt skal gå sakte om sommeren, ifølge redaktør Jens Egil Heftøy i Avfallsbransjen.no.

Sommer i avfallsbransjen:

– Jeg undres over hvor lenge man skal snakke om 2030

Det er på høy tid å sette handling bak de vakre ordene, mener Avfallsbransjens redaktør.

Navn: Jens Egil Heftøy

Stilling: Redaktør Avfallsbransjen.no

– Hva har du vært mest opptatt av faglig det siste halvåret?

Det har vært et travelt halvår for en liten stab som følger bransjer som leder an i det grønne skiftet. Krigen i Ukraina har først og fremst en menneskelig side. Men den har forsterket utfordringer i en allerede hardt presset logistikkjede. Dette forplanter seg til avfalls- og gjenvinningssektoren, noe vi har forsøkt å følge. I kombinasjon med økninger i rente, energi og varekostnad jeg redd konsekvensen blir sterkere utover høsten og vinteren. Så har EU-systemet jobbet på høygir, noe som gjør at vi må henge med så godt vi kan.

– Hvordan synes du myndighetenes arbeid med avfall, gjenvinning klima, miljø og sirkulærøkonomi går?

Det mangler ikke på fagre ord, strategier, handlingsplaner og plattformer. Men nå er det på høy tid å komme i gang. Jeg undres over hvor lenge man skal snakke om 2030 og fremstille det som om det er en evighet til. For å sitere Espen Barth Eide: «2030 er på en måte i morgen».

Det nytter ikke lenger å snakke om klimamålene som noe som ligger langt frem i tid. Bare innen avfalls- og gjenvinningssektoren snakker vi om investeringer på mange milliarder kroner. De pengene må på plass nå.

– Hva blir det viktigste for bransjen og din virksomhet det neste halvåret?

Det blir det en hektisk og givende høst. Etter ferien venter Arendalsuka, Årskonferansen til Avfall Norge, Statsbudsjett og en rekke større og mindre konferanser og seminarer. Etter to år delvis innestengt på hjemmekontor, kan vi endelig ut å møte folk. Det håper jeg vi skal få gjort i enda større grad til høsten.

– Hva skal du gjøre i sommer?

Jeg er så heldig at jeg bor i båt hele året. Fra innerst i Oslofjorden er det ikke så mange alternativer til å seile sydover. Men er usikker på om jeg holder øst eller vest etter Drøbaksundet. Det får nesten vær og vind bestemme.

– Hva er din favorittaktivitet for sommeren?

«Jeg elsker å seile og seiler så sakte det går an, for turen er over når du kommer til land», skrev Odd Børretzen. Det forsøker jeg å leve etter på sommeren, uansett hvor jeg er. Det skal gå sakte på sommeren. Å se solnedgangen og konstatere at i dag har jeg ikke gjort noen ting. Det er en perfekt sommerdag.

– Hva er favoritt mat og drikke om sommeren?

Sjømat og kald hvitvin er en uslåelig kombinasjon. Men grillmat og øl glir ned det også.

Relaterte artikler
Relaterte artikler fra Small Step Media nettverket
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Takk, Karen

Pia Farstad von Hall, Biogass Norge
Marianne Langvik, Biokraft
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.