Konstituert administrerende direktør Kåre Fostervold i Avfall Norge

Sommer i avfallsbransjen:

– Tempoet i EU setter vår bransje sentralt i det grønne skiftet

Avfall Norges, Kåre Fostevold, skal bruke sommeren på å lade opp batteriene før han skal gi jernet og legge til rette for de nye utsorteringskravene som blir gjeldende fra 1. januar 2023: Et samfunnsansvar han dessverre tror politikerne helt og holdent vil overlate til bransjen.

Navn: Kåre Fostevold

Stilling: Direktør samfunnskontakt, Avfall Norge.

– Hva har du vært mest opptatt av innen bærekraft og sirkulærøkonomi det siste halvåret?

– Jeg har brukt en del tid på å følge opp saker som behandles i regjering eller er lagt frem i Stortinget, spesielt mye arbeid med å fremme fordelene med Biogass. Samtidig har det vært mye arbeid med å følge opp det som skjer i EU. Tempoet i EU på nytt eller endret regelverk som vil bli gjeldende for bransjen har tatt seg opp betraktelig, noe som setter vår bransje sentralt i det grønne skiftet.

– Sammen sikrer vi en bærekraftig fremtid!

– Hvordan synes du myndighetenes arbeid med klima, miljø og sirkulærøkonomi går?

– Det er vel ingen hemmelighet at jeg mener det går for tregt å få på plass rammevilkår for en omstilling av norsk økonomi, da vi trenger forutsigbarhet for å utløse de nødvendige investeringene for at bransjen som helhet fortsatt skal være konkurransedyktige i et internasjonalt marked.

Smører tykkere på

– Hva blir det viktigste for bransjen og din virksomhet det neste halvåret, hva gjelder sirkulærøkonomi og bærekraft?

– Nå vil det være mye fokus på å legge til rette for, og informere om de nye utsorteringskravene som blir gjeldende fra 1. januar 2023. Dette er et samfunnsansvar som jeg dessverre tror politikerne helt og holdent vil overlate til bransjen.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– I sommer skal jeg lade batteriene og nyte sol og sommer hjemme på sørlandskysten, samt gjøre hus og øvrig eiendom klart for salg. Vi har kjøpt nytt og flytter på ettersommeren.

– Hva er din favorittaktivitet for sommeren?

– Lese bøker eller lytte på podcaster.

– Hva er favoritt mat og drikke om sommeren?

– Jeg er veldig glad i ferske reker, samt en iskald Solo.