Torbjørn Leidal, sjefredaktør/daglig leder i Small Step Media. Foto: Privat

Sommer i avfallsbransjen:

– Pust i bakken før videre satsing

Gründer og sjefsredaktør for Avfallsbransjen.no skal ta en velfortjent pause med barnebarn og svigermor, men før det kan han fortelle at nå skal det smøres tykkere utover før videre satsing.

Navn: Torbjørn Leidal

Stilling: Sjefredaktør/daglig leder, Small Step Media, Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no og Hydrogen24.no

– Hva har du vært mest opptatt av innen bærekraft og sirkulærøkonomi det siste halvåret?

– Jeg har vært svært opptatt av regjeringens oppfølging av sirkulærstrategien, satsing på biogass, karbonfangst og har forsøkt å lære meg hydrogenmarkedet, siden vi etablerte Hydrogen24.no den 1. februar i år. Den satsningen har vært svært godt mottatt. I tillegg Den Store Sirkulærkonferansen 2022 som ble en kjempesuksess i år som i fjor.

https://cnytt.no/2022/06/14/se-den-store-sirkulaerkonferansen-2022-her/

– Hvordan synes du myndighetenes arbeid med klima, miljø og sirkulærøkonomi går?

– Jeg savner Venstres stemme i Regjeringen. Er skuffet over Senterpartiet. Det paradoksale er at næringslivet går foran og myndighetene kommer diltende etter. Siden det grønne skifte krever både omstilling og penger, ville det kanskje vært naturlig å tro omvendt – men slik er det ikke.

– Sammen sikrer vi en bærekraftig fremtid!

– Hva blir det viktigste for bransjen og din virksomhet det neste halvåret, hva gjelder sirkulærøkonomi og bærekraft?

– Vi er et utviklingsselskap og til tross for turbulente tider opplever vi stor interesse for det vi holder på og det forplikter! De neste månedene skal vi utvikle de tjenestene vi har, før vi satser videre. Tre år med sammenhengende ekspansjon har gitt oss en flott plattform vi nå skal bygge tykkere før vi går videre.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Jeg skal jobbe litt, leke med barnebarn, sykle, sjekke status for når jeg kan bytte ut båtmotoren med elektrisk variant – alt på Helgeroa med avstikker til svigermor på Bømlo.

– Hva er din favorittaktivitet for sommeren?

– Grille, bade fra båten og sykle. Også går jeg fra Helgeroa til Nevlunghavn rundt Mølen nesten hver dag. Fantastisk tur!

– Hva er favoritt mat og drikke om sommeren?

– Sjøkreps, stillehavsøsters fanget i fjorden, reker, krabbe og riesling (helst GG, hehe).