Natalia Mathisen i Norsk Senter for Sirkulærøkonomi er klar for å bade i sommer.

Sommer i avfallsbransjen:

– Det er kjekt når det begynner å bli praktisk

Natalia Mathisen i Norsk Senter for Sirkulærøkonomi ser frem til effektene av taksonomi og åpenhetslov. Men først skal det leses og bades.

Navn: Natalia Mathisen
Stilling: Forretningsutvikler, Norsk Senter for Sirkulærøkonomi

Hva har du vært mest opptatt av det siste halvåret (hva gjelder sirkulærøkonomi, miljø og klima)?

– Vi har hatt fokus på å vokse og samarbeid. Det er mange aktører som jobber med sirkulærøkonomi, miljø og klima, og vi blir mer slagkraftige og får til større endringer gjennom samarbeid. Da får vi til de store, gode prosjektene. Det er gøy med pilot, men vi må få skalert og satt ting i drift!

Hvordan synes du myndighetenes arbeid med klima, miljø og sirkulærøkonomi går?

– Jeg synes vel som de fleste andre at det går for sakte, og ser frem til vi begynner å se effektene av bl.a. taksonomien og åpenhetsloven. Det er kjekt når det begynner å bli praktisk. Ellers så vil jeg si at jeg synes bedriftene er dyktige til å benytte seg av mulighetene i virkemiddelapparatet, som vi merker oss det er blitt mange av!

Hva blir det viktigste for bransjen og din virksomhet det neste halvåret, hva gjelder sirkulærøkonomi og bærekraft?

– NCCE er i gang med arbeidsgrupper på produkt- og verdkjedeutvikling og rammevilkår, så det blir gøy å begynne å se resultater herfra. Videre er vi i samarbeid med Circular Packaging Cluster og NOSCA Clean Oceans i gang med et HPO prosjekt for sirkulærøkonomi med Singapore som utgangspunkt – hvor vi skal bringe det beste Norge har å tilby av teknologi, metode og strukturelle løsninger til et samarbeid med ambisiøse Singapore og deres rolle som inngangsport til Sør-Øst Asia.

Hva skal du gjøre i sommer?

– Vi skal på hytta og lese og bade.

Hva er din favorittaktivitet for sommeren?

– Ingen aktivitet er min favoritt, ispedd jordbær med fløte.

Hva er favoritt mat og drikke om sommeren?

– Om sommeren (ferie) er det mer tid til å prøve ut nye retter, og det er flere friske råvarer å ta fra, det er gøy. Spesielt vil jeg nevne drikke fra Villbrygg, et norsk firma som utvikler og produserer alkoholfri drikke ved å fermentere blant annet urter og nordiske ville vekster. Kjempegodt!

Spillkit

EnviroPac AS

Systemutvikling

Fieldata AS

Plastsekk 100L

EnviroPac AS

Transport/Inntransport båter

Viking Gjenvinning AS

Komprimatorer

EnviroPac AS

Transporttenester

Sirkla Ressurs AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.