Redaksjonssjef i Cnytt.no, Ludvig Gundersen, var reporter for videoreportasjene til Den Store Sirkulærkonferansen 2022. Foto: Urban Eriksson

Sommer i avfallsbransjen:

– Takk for meg!

Fra juli går Cnytts redaksjonssjef over i ny jobb: – Takk til alle som har vært med på å fortelle og å dele sine historier, tips, klager og utfordringer med meg og pennen min de siste to årene.

Navn: Ludvig Gundersen

Stilling: Avtroppende redaksjonssjef i Cnytt

Hva har du vært mest opptatt av innen bærekraft og sirkulærøkonomi det siste halvåret?

– Det har vært et utrolig spennende år for meg som journalist i det grønnes skiftet, og det er nesten umulig å velge ut et spesifikk tema. Men om jeg må velge, har nok tekstil fått litt ekstra oppmerksomhet. Her har aktørene virkelig vært på ballen, noe som har båret frukter hva gjelder politiske vedtak, og ikke minst oppmerksomhet.

– Og jeg kan jo ikke glemme min debut som videoreporter under den Store Sirkulærkonferansen 2022 (jeg pleier alltid å være ham bak kameraet). Å få frislipp til å gjøre ablegøyer og samtidig vise frem Oslo kommunes arbeid med sirkulærøkonomi var utrolig artig.

Hvordan synes du myndighetenes arbeid med klima, miljø og sirkulærøkonomi går?

– Sett fra AS Norges ståsted, kan jeg forstå at en tidvis kan bli frustrert – og at noen føler at den grønne utviklingen og tilhørende rammevilkår ikke kommer på plass så kjapt som man skulle ønske. Likevel har jeg trua – spesielt når det gjelder sirkulærøkonomi. Fra å være et høytflyvende begrep, som nesten ingen hadde hørt om, har det kommet seg inn i dagligtalen til både folk og politikerne våre. Det virker som stadig flere på tinget – både i posisjon og opposisjon – virkelig har åpnet øynene for hva sirkulærøkonomi faktisk innebærer og ikke minst at det har blitt sport i å eie sirkulærøkonomien.

Hva blir det viktigste for bransjen og din virksomhet det neste halvåret, hva gjelder sirkulærøkonomi og bærekraft?

– Her vil jeg si det viktigste vil være det gode gamle begrepet «å ikke sitte på egen tue» (en liten parafrasering). Sirkulærøkonomi handler om å bruke ressursene våre lengere og smartere. En sirkulærøkonomi betyr mer deling – og det gjelder alle aktører som lever i samfunnet, være seg staten, prosessindustrien, utbyggere av vindmøller eller Norges minste kommune. Vi trenger mer samarbeid på kryss og tvers, inn og ut av de såkalte sektorene, siloene, bransjene og verdikjedene. Mer samarbeid for å finne gode, store og effektive løsninger som passer flere.

– Jeg må også meddele at denne sommerserien blir det siste man hører fra meg (i alle fall med det første). Fra juli går jeg nemlig over i ny jobb. Jeg vil med dette takke alle som har vært med på å fortelle og å dele sine historier, tips, klager og utfordringer med meg og pennen min de siste to årene. Selv om jeg takker for meg, så er jeg ikke redd for Cnytts fremtid som overlates til mine dyktige kolleger. Så fortsett å sende oss tips!

Hva skal du gjøre i sommer?

– Jeg er ubrukelig som reiseleder, så det må jeg med skam innrømme at stort sett blir samboeren min sin jobb å planlegge. Men jeg har hørt noen rykter om at vi skal til Hellas. Blir deilig å komme seg til utlandet, etter flere forsøk de siste årene. I år er i alle fall gode reiseforsikringer på plass. Hvis det er noe pandemien har lært meg, er det å lese den lille skriften om reiseforsikringens vilkår.

Hva er din favorittaktivitet for sommeren?

– Jeg er utrolig rastløs, så de to siste årene har sommeren gått til sykkeltur på kryss og tvers av Norge og over Hardangervidda til fots. Det blir heldigvis litt «action» denne ferien også, og ikke bare solslikking i sør. Familien min eier en stor (og en gang ærverdig) dragestilvilla fra 1800-tallet. Det har dog ikke blitt rørt en malerkost ved huset siden midten av 1980-tallet – noe som er årsaken til dagens kallenavn «Kråkeslottet». Men vi har startet en snuoperasjon, og jeg gleder meg til å ta i et tak i ferien. Gjenbruk er også en stor del av renovasjonen, så jeg bruker på sett og vis også ferien min på sirkulærøkonomi. Sjekk gjerne ut prosjektet på sosiale medier: Drageslottet på Facebook.

– Hva er favoritt mat og drikke om sommeren?

– Ingen ting slår grillpølse på engangsgrill – kremert på utsiden og rå innvendig – det er sommer, det!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.