Nyheter
24. mai arrangeres Den store sirkulærkonferansen 2023 i Asker kulturhus.

Asker blir vertskap for Den store sirkulærkonferansen

Hold av 24. mai.

Onsdag 24. mai er det duket for den tredje utgaven av Den store sirkulærkonferansen.

Se Den Store Sirkulærkonferansen 2022 her

I år arrangeres konferansen i Asker kulturhus

– Ved å være vertskap for Den store sirkulærkonferansen ønsker vi å være med å inspirere bedrifter og andre kommuner til å fremskynde omstillingen til sirkulærøkonomi, sier Asker-ordfører Lene Conradi.

Det er Norsk senter for sirkulærøkonomi, Circular Norway og Cnytt.no som arrangerer konferansen.

Konferansen kan skilte med over 40 foredragsholdere, rundbordkonferanse, utstilling og festmiddag. I tillegg til Asker kommune er også Asker næringsforening og RE Gründerhus med som samarbeidspartnere.

Se Den store sirkulærkonferansen 2021 her!

Sirkulære fyrtårn

– Sammen jobber vi for at Asker skal prege programmet med Askers sirkulære fyrtårnsbedrifter, som Tomra, Cambi, Bergans og Møller Gruppen, samtidig som

Asker-ordfører Lene Conradi er vertskap for Den store sirkulærkonferanse. Foto: Elin Eike Worren

lokale start ups løftes fram. Vi har også fokus på kritiske råmaterialer, og dilemmaer knyttet til nye krav rundt plastsortering, tekstilhåndtering og matavfall, forteller Ellen Høvik, kommunikasjonssjef i Circular Norway og prosjektleder for konferansen.

Til årets konferanse inviteres klima- og miljøminister Espen Barth Eide og næringsminister Jan Christian Vestre, ledere de sirkulære fyrtårsbedriftene Tomra, Cambi, Bergans og Yara og Hydro med flere. Det blir også en egen del med sirkulære start ups, forbrukerfokus, debatt om kritiske
råmaterialer og sirkulær finans.

– Vårt budskap er at vi må se sirkulærøkonomi i en mye større sammenheng enn resirkulering og ombruk. Sirkulærøkonomi er et verktøy som hjelper oss til å lykkes med både å oppfylle klima- og miljømål og ambisjonen om nye arbeidsplasser i kommunen, sier ordfører Conradi.

Her er vinneren av «Årets Sirkulære Bedrift 2022»

Flere arenaer

Formålet med Den Store Sirkulærkonferansen er å inspirere, motivere og dele kunnskap som bidrar til å fremskynde omstillingen til en sirkulær økonomi for industri, bedrifter og kommuner i Norge. I år utvider de derfor med flere møteplasser og tilrettelegging for nettverking.

– Vi gleder oss over å bidra til økt kunnskap basert på konkrete eksempler. Det er skikkelig gøy å se at både næringslivet og kommunene utvikler nye, gode sirkulære løsninger, og vi vil løfte frem det nyeste her. Årets konferanse blir en flott en arena for kompetanseoverføring og god møteplass for folk som arbeider med omstillingen til en sirkulær økonomi, sier Natalia Mathisen, forretningsutvikler i Norsk Senter for Sirkulær Økonomi og medarrangør for konferansen.

Dagen etter konferansen, torsdag 25. mai legges det opp til bedriftsbesøk hos et utvalg lokale bedrifter.

Overflate bunntømt

Alles Miljø AS

REEN CMS Volume

Reen AS

Anlegg og avfallshåndtering

Steco Miljø AS

Laboratorietjester

Cambi ASA

Termisk hydrolyse av slam og bioavfall

Cambi ASA

Bunntømte & nedgravde avfallsbeholdere

EnviroPac AS
Relaterte artikler
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Målet med gebyrdifferensiering

Marianne Haugland, Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs

På tide å gi kundene en gulrot?

Toralf Igesund, Norwaste

Slukkehenger

På områder hvor man trenger en ekstremt effektiv mobil slukkeløsning er vår beredskapshenger operativ på få sekunder.

Onsite Security Solutions AS

Biogass- og slambehandlings­­anlegg

Cambi ASA

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS

Avfallskomprimatorer / Komprimatorer

EnviroPac AS

Ballepresser

Alles Miljø AS
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.