Nytt om navn
Joakim Sandvik Gulliksen begynte 1. januar som næringspolitisk rådgiver i Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs. Foto: Nico Bjørn-Lian

Melder overgang fra Naturvernforbundet til Samfunsbedriftene

Selv om Joakim har lagt ishockeyhjelmen på hylla, er han ikke redd for tøffe taklinger. Det er kanskje ingen ulempe når han nå skal være med og fronte de kommunale avfallsbedriftene.

– Jeg er veldig glad for å kunne styrke laget med Joakim Sandvik Gulliksen, sier direktør Svein Kamfjord i Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs.

– Vi hadde mange gode kandidater inne til intervju, men Joakim skilte seg ut med sin bakgrunn, sitt for oss «nye» nettverk og sin brede kompetanse knyttet til både faget og til politikk. Joakim starter hos oss 1. januar.

Både i Norge og i EU er det nå mange politiske prosesser som har stor betydning for de kommunale avfallsselskapene. Ved å ta vare på ressursene og begrense utslipp, spiller våre medlemmer en nøkkelrolle i å skape en sirkulær økonomi.

Kjenner bransjen godt

Den nyansatte 36-åringen kommer fra Naturvernforbundet, der han de siste fem årene har vært fagrådgiver med ansvar for avfallspolitikk. Samtidig med å ha vært i full jobb, har han tatt en mastergrad i offentlig administrasjon ved Høgskolen i Innlandet.

Nylig leverte han sin masteroppgave «Europeisering av norsk avfallspolitikk – Hvordan har EUs handlingsplaner for sirkulær økonomi påvirket norsk avfallspolitikk?».

– Nå ser jeg frem til å ta fatt på jobben. Avfallsbedriftene er på mange måter spydspissen i den grønne omstillingen, så det er veldig viktig at de har så gode rammevilkår som mulig, sier Joakim Sandvik Gulliksen.

– De siste årene har jeg sett utfordringene og mulighetene i avfallsbransjen fra flere ulike perspektiver. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med medlemmene våre og bruke min kompetanse og erfaring til å jobbe for og sammen med dem.

Sterkt engasjement

Det grønne engasjementet går som en rød tråd gjennom utdannelsen hans. Ved NMBU, Universitetet i Sørøst-Norge, fokuserte han blant annet på klima, miljø, innovasjon og EU-politikk.

EU-politikk og EU-lovverk var også hovedfokus da han var på utvekslingsopphold i Madrid.

– Jeg ser det som en klar fordel at Joakim har erfaring fra lokalpolitikken. Som folkevalgt satt han faktisk i representantskapet til et av våre medlemmer, sier Kamfjord.

– Men en imponerende bakgrunn fra såvel arbeidslivet, politikken og ishockeyhallen er det all grunn til å tro at vi har fått tak i en svært kompetent lagspiller.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

WS 2501

OP System Norge AS

DW 2060

OP System Norge AS

TOM intelligent avfallsbeholder

EnviroPac AS

LH 50 M Timber Litronic

Liebherr Norge AS

Reknes® Dokument

Reknes AS

Biopose – biologisk nedbrytbar

EnviroPac AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

KlesIGLO og andre sirkulære bobler

Tone Skårdal Tobiasson, Journalist og forfatter, Styremedlem Union of Concerned Researchers in Fashion
Ingun Grimstad Klepp, OsloMet
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.