Nyheter
Biodolmers. Foto: Peter Stenström.

Svensk komposterbar plast mot verdensmarkedet

Helsingborg-selskapet Gaia Biomaterials produserer komposterbare plasterstatninger basert på kritt. Nå har selskapet tatt inn 50 millioner i en nyemisjon, penger som skal brukes til markedsinvesteringer i USA og India.

Nyemisjonen er støttet av venturekapitalfondet Almi Invest Greentech, samt private internasjonale og innenlandske investorer. Pengene skal brukes til markedsinvesteringer i blant annet USA og India.

Gaia Biomaterials Biodolomer kan erstatte fossil plast i alt fra kaffekopper og -kanner til matposer. Den er fullt komposterbar med et minimalt karbonavtrykk og produserer, ifølge selskapet, ingen mikroplast under kompostering.

Gaia-sjef Peter Stenström viser frem Biodolomer. Pressebilde.

– Vi har en revolusjonerende og fullstendig proprietær teknologi, vi har produksjonskapasiteten, og vi har gjort vår markedsanalyse. Nå er tiden inne for å utvide vår markedstilstedeværelse. Vi skal bruke midlene til å investere i blant annet USA og India hvor interessen er enorm, sier Peter Stenström, administrerende direktør i en pressemelding.

Mindre CO2, mindre avfall

En av investorene er venturekapitalfondet Almi Invest Greentech.

– Vi ser etter bedrifter med både kommersielt og miljømessig potensial. Selv om vi ser på cirka 300 selskaper årlig, investerer vi bare i noen få. Gaia Biomaterials har vist seg å leve opp til løftene. Produktet deres har et enormt potensial fordi det både reduserer klimapåvirkningen og vil redusere avfall og mikroplast, sier Jörgen Bodin, investeringssjef.

Mange bruksområder

Gaias materialer brukes i en rekke engangsprodukter for å erstatte fossil plast; fra ammeforkle til sugerør, matbeholdere og engangsgryter. Den har også blitt brukt i 150 000 ølglass under Formel 1-finalen i Abu Dhabi.

– Materialet vårt kan brukes i de fleste ulike produksjonsteknikker der «vanlig plast» brukes uten endringer på maskiner. Det gjør det enkelt for produsenter å drastisk både redusere CO2-utslippene sine og redusere problemet med avfallsfjellet, sier Peter Stenström.

I dag har Gaias fabrikk en potensiell produksjonskapasitet på opptil 50 000 tonn/år.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Biogass- og slambehandlings­anlegg, CambiTHP B2

Cambi ASA

Mottak av tau, not, garn og plast

Viking Gjenvinning AS

Termisk hydrolyse av slam og bioavfall

Cambi ASA

Avfallskomprimatorer / Komprimatorer

EnviroPac AS

Hjullastercontainere

Nordcon AS

Poser & Sekker

EnviroPac AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.