Nytt om navn
Anna Fagerheim er ansatt som forretningsutvikler i Rå Biopark. Foto: Rå Biopark

Fagerheim fra Avfall Norge til Rå Biopark

Anna Emelie Fagerheim flytter til Skibotn for å jobbe med biorest.

Anna Emelie Fagerheim er klar til å ta fatt på oppgaver knyttet til biorest som oppstår ved biogassproduksjon for å sikre at den blir behandlet forsvarlig, og i tråd med gjeldene forskrifter.

Anna Emelie Fagerheim (28) har nylig flyttet til Skibotn sammen med sin samboer, hvor de begge har valgt Storfjord kommune som sitt nye arbeidssted. I en nyopprettet stilling som forretningsutvikler i Rå Biopark ser hun nå frem til å bidra til det grønne skifte i nord.

– En milepæl for oss i Rå Biopark

Nærhet til naturen

Med en oppvekst i Kongsvinger, sør i gamle Hedmark har Fagerheim alltid hatt en nær tilknytning til naturen. En stor del av grunnen til at valg av bosted falt på Skibotn handler om nærhet til gode turområder.

– Helt fra jeg var lita har jeg tilbrakt mye tid ute i skog og mark med familie, både sommer og vinter. I tillegg har jeg drevet aktivt med ulike idretter, spesielt lagidrett og fotball.

– Jeg setter stor pris på naturen og de mange turmulighetene i Skibotn, spesielt postkassetrimmen i regi av Storfjord kommune er helt genial for å bli kjent med området, sier Fagerheim.

Rå Biopark i forskningssamarbeid om biorest

Solid bakgrunn

De siste fire årene har Fagerheim arbeidet i Avfall Norge i Oslo.

– Gjennom jobben i Avfall Norge, har jeg lært mye gjennom å holde kurs, workshop og seminarer som har dekt ulike spekter av tematikk for bransjen. Dette har gitt meg god innsikt i bransjens mangfoldige behov, utfordringer og de muligheter som eksisterer i dialog med over 200 medlemmer i Avfall Norge.

– Jeg også hatt ansvar for «Avfallsforsk» som er et nettverk som har fokus på forskning, utvikling og innovasjon for bransjen, sier Fagerheim.

Fagerheim ser frem til å benytte tverrfaglige studiebakgrunn til å se ulike innfallsvinkler på problemstillinger som dukker opp gjennom stillingen som forretningsutvikler i Rå Biopark.

Ny daglig leder i Rå Biopark

Fornøyd sjef

Med en tverrfaglig bachelor i fornybar energi med spesialisering innen sirkulær økonomi, og master med spesialisering innen tverrfaglig samarbeid passer Fagerheim godt inn i et distribuert team på tvers av landegrenser. Daglig leder i Rå Biopark, Sigve Daae Rasmussen har følgende å si om ansettelsen av Anna:

– Både arbeidserfaringen og utdanningen til Anna spilte viktige roller da hun tok kontakt med Rå Biopark for å høre om mulighet for jobb i selskapet. For Rå Biopark er svært positivt at vi nå har en ansatt med arbeidssted Skibotn. I tillegg er hennes erfaring fra tidligere arbeidsgiver og utdanning relevant i forbindelse med det Rå Biopark arbeider for, herunder forskning på utnyttelse av biorest og utnyttelse av sidestrømmer fra biogassproduksjon, sier Daae Rasmussen.

Sigve Daae Rasmussen mener det er svært positivt for regionen at Rå Biopark kan meddele at selskapet nå har en ansatt i Skibotn.
Det at Fagerheim fikk jobb i Rå Biopark var en helt avgjørende faktor for at paret kunne flytte til Skibotn.

– Det var en stor lettelse da vi begge fikk ordnet oss jobb slik at vi kunne sette i gang prosjektet med å flytte nordover. Jeg vil også benytte anledningen til å skryte av Storfjord kommune som har vært svært behjelpelig hele veien, og virkelig har fått oss til å føle oss velkommen, sier Fagerheim entusiastisk.

Godt førsteinntrykk

Selv om det er under to uker siden Fagerheim og samboeren bosatte seg i Skibotn, har de allerede rukket å bli kjent med naturen.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med flere folk, og har så absolutt fått et veldig godt førsteinntrykk. Samboeren min har vært så heldig å få jobb på den lokale skolen. Vi opplever begge to å ha blitt tatt godt imot, og har allerede vært innom kommunehuset for å hilse på ordførere og flere, sier Fagerheim.

Fagerheim skal også se på synergier mellom Rå Biopark og andre aktører lokalt.

Alternativer for biorest

Ved biogassproduksjon oppstår det en biomasse som kalles «biorest», som det i sør i hovedsak benyttes til å erstatte kunstgjødsel på jordene. Denne løsningen alene er ikke mulig i Nord-Norge, og det må derfor ses på gode alternativer for dette.

– I Rå Biopark vil hovedoppgavene mine være å se på alternative gode løsninger for videreforedling av biorest. Dette ser jeg frem til og har allerede startet å sette meg inn i gjødselvareforskriften, som legger føringen som bruk av biorest til landbruksarealer blant annet. I tillegg skal jeg bidra på andre samarbeidsprosjekt for eierne.

– Jeg gleder meg til å arbeide som forretningsutvikler i Rå Biopark da prosjektet skiller seg ut fra andre samarbeidsprosjekt ved antallet kommuner som er med, og at det er samlet så store deler av Nord-Norge rundt ett miljøprosjekt. Det er utrolig kult å få være en del av dette, avslutter Fagerheim.

Komprimator

Alles Miljø AS

Portaler for deteksjon av radioaktivt materiale

Holger Hartmann As

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS

Mottak av tau, not, garn og plast

Viking Gjenvinning AS

Ballepresser

Alles Miljø AS

Plastpakking av frukt og grønnsaker

Naturabiomat AS
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

2030-målene ryker om ikke rammevilkårene kommer på plass

KAN - Klimakur for avfallsforbrenning

Dobbelt så høy CO2-beskatning som i Sverige

Jon Iver Bakken, Forbrenningsgruppa i Sirk Norge

Emballasjepresser

EnviroPac AS

Termisk hydrolyse av slam og bioavfall

Cambi ASA

Mottak av tau, not, garn og plast

Viking Gjenvinning AS

Tracerco PED+ dosimeter

Avansert og robust dosimeter til sikker bruk i eksplosjonsfarlige miljøer

Holger Hartmann As

Helt nedgravde bunntømt

Alles Miljø AS
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.