Nyheter
Farlig avfallsseminaret 2022 gikk av stabelen torsdag 10. mars fra The Hub i Oslo. Foto: Ludvig Gundersen

Farlig avfallsseminaret 2022: Derfor samles «hele» Norge i Oslo

Over hundre deltagere fra hele Norge – rundt 50 digitalt og 50 fysisk – deltok under Farlig avfallsseminaret 2022 i Oslo denne torsdagen. Dette er er grunnen til at de deltar:

Etter to år med nedstenging kunne aktører fra hele Norge samles fysisk for å snakke fag under Farlig avfallsseminaret 2022.

Det er Norsk Forening Farlig Avfall og Avfall Norges samarbeidsorgan, Fagforum farlig avfall som er arrangør.

Torbjørn Steensrud i STENA RECYCLING AS. Foto: Ludvig Gundersen

Leder for fagforumet, Torbjørn Steensrud, gleder seg til å åpne dørene for farlig avfall-aktørene.

– Dette blir veldig bra. Det er lenge siden folk har kunne møtes. Vi hadde en liten åpning i høst, men det ble fort stengt ned igjen. Jeg tror folk lengter etter den delen av jobben som er å kunne snakke sammen, bli kjent med folk og få inntrykk på en annen måte enn hva du gjør gjennom skjermen, sier Steensrud.

Han opplyser at det er over hundre påmeldte, det er trolig rekord for Farlig avfallsseminaret.

– Det skyldes nok interessen for å møtes igjen. Forhåpentligvis kommer også folk fordi det er noen spennende temaer.

LES OGSÅ: Farlig avfallsseminaret i dag: Returkrafteksplosjonen og mottak av fyrverkeri på agendaen

Derfor kommer folk fra hele Norge

Avfallsbransjen.no har tatt temperaturen under konferansen, og spurt deltagerne om hvorfor de har tatt turen innom seminaret denne torsdagen.

– Hvorfor er du med på Farlig avfallsseminaret og hva mener du er de mest aktuelle sakene for bransjen i dag? 

Roar Hansen, Norsk Forening Farlig Avfall. Foto: Ludvig Gundersen

– Dette er jo et arrangement i samarbeid mellom Norsk Forening Farlig Avfall og Avfall Norge; Fagforum farlig avfall, vårt samarbeidsorgan. Det gjentagende temaet er kompetanse, det er et evigvarende tema som er sentralt for denne bransjen. Jeg har store forventinger, det har man alltid når man går til konferanse, men det er innleggsholderne som avgjør.

Petter Olsson, ØVRE ROMERIKE AVFALLSSELSKAP IKS. Foto: Ludvig Gundersen

– Dette er et veldig bra forum for meg å delta på. Jeg mener seminaret er viktig for vi kommer til å få ganske mange avklaringer fra myndighetssiden, også er det noen andre interessante temaer. Den viktigste saken for bransjen er lovendringen om pyrotekniske produkter som kommer. Dette blir veldig spennende, så den må jeg følge godt med på.

Liss-Gøril Wisløff, VEST-FINNMARK AVFALLSSELSKAP. Foto: Ludvig Gundersen

– Vi er her for å få med oss hva de skal gjøre videre med farlig avfall. Det er jo et veldig interessant tema og også noe som vil være i fremtiden. De viktigste sakene i bransjen er hvordan man håndterer alle midler som kommer inn til de ulike mottakene, og det er det som er hovedpoenget med å delta på dette. Dette er min første gang på seminaret, og mine forventinger er at vi får masse informasjon om hvordan vi skal gjøre dette i fremtiden.

Marianne Wiker Stensland, seksjonsleder farlig avfall, Oslo REG. Foto: Ludvig Gundersen

– Jeg skal holde foredrag om sikker jobb analyse, så det er derfor jeg er her. Den viktigste saken i bransjen akkurat nå er nok endringene for mottak av fyrverkeri. Jeg har vært med på seminaret tidligere, og mine forventinger er å få nytt om hva som skjer i bransjen.

Stian Ø. Rønning fra Horisont miljøpark. Foto: Ludvig Gundersen

– Jeg er her fordi det er farlig avfall som er mitt fagfelt. Dette er et fint samlingspunkt for folk i bransjen, for å dele erfaringer og å få input fra andre i bransjen. Jeg har vært med tidligere og mine forventinger til dagens seminar er skyhøye (haha). Forventingene mine er å få litt faglig input. Det kommer blant annet en forskrift og pyroteknisk avfall. Det blir interessant å se om det er noe å hente der.