Nyheter

Bli med på åpningen av den sirkulære gipsfabrikken i Holmestrand

Der var også Klima- og miljøminister Ola Elvestuen, som holdt en så  entusiastisk åpningstale at et deponiforbud neppe er langt unna.

– Det var jo dimensjoner over dette, sa statsråd Elvestuen da han ble hilst velkommen av Norsk Gjenvinnings leder Erik Osmundsen, partikollega og fylkesvaraordfører Kåre Pettersen og høyreordfører i Holmestrand, Alf Johan Svele.

Deretter forsvant de folkevalgte og Norsk Gjenvinnings ledelse inn i gipsfabrikken for en omvisning.

Det ga de øvrige gjestene anledning til å mingle på utsiden.

Etter at den folkevalgte omvisningen var ferdig, kunne Thomas Mørch, innovasjonsdirektør i Norsk Gjenvinning, ønske alle velkommen inn til den offisielle åpningen.

Den engasjerende toppsjef Erik Osmundsen fortalte om hårete målsettinger som nå hadde resultert i landets første sirkulære gipsfabrikk.

NYSGJERRIG? Her er alt du trenger å vite om landets første sirkulære gipsfabrikk.

Gjestene applauderte historien og fikk deretter en svært entusiastisk tale fra Klima- og miljøminister Ola Elvestuen, som nok vil skuffe de fremmøtte om ikke deponiforbud for gips snart blir innført.

Et femtitalls gjester, blant dem Avfall Norges leder Nancy Strand, tok vel i mot Elvestuens tale.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen fikk litteratur og gips i liten forpakning.

Deretter fikk pressen hovedpersonene for seg selv til avfotografering.

Samtidig ble det annonsert marsipankake til ære for den offisielle åpningen.

Først i kakefatene var fylkesvaraordfører Kåre Pettersen og høyreordfører i Holmestrand, Alf Johan Svele, mens statsråden i ly av kakespisingen forsvant med pressesekretær.

Deretter var det tid til refleksjon over avfallsmarkedets utvikling de siste 10-15 årene, hvor helt nye grupper mennesker har bidratt til fornyelse og innovasjon

Ny bedriftskultur på bekostning av gammel – vil noen si. Men digitalisering, sirkulær økonomi med nye gjenvinningsfabrikker hadde neppe blitt offentlig initiert, planlagt og drevet slik vi ser de private kommer nå?

Kanskje funderer statsråd Elvestuen på om store private papir-, gips- og plastfabrikker  samt farlig avfall-deponi i privat regi blir monopoler, slik de kommunale har blitt beskyldt for å være i andre deler av verdikjeden?

Avfallsbransjen gratulerer uansett Norsk Gjenvinning med flott arrangement, og ikke minst med en gipsfabrikk som vil spare utslipp og gi arbeidsplasser!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!