Nyheter
Etterforskningen av Stena Recycling AS pågår fortsatt, opplyser Konkurransetilsynet. Foto: Norsk Recycling AS

Konkurransetilsynet går gjennom beslaget

Stena Recycling AS og Østbø AS etterforskes fortsatt for mistanke om ulovlig samarbeid om anbud, opplyser Konkurransetilsynet.

Konkurransetilsynet foretok i midten av juni uanmeldte kontroller hos Stena Recycling med datterselskap, Østbø AS og Salten Bilruter AS, etter en beslutning fra Bergen tingrett. Årsaken til at også Salten Bilruter AS fikk uventet besøk, er at  leder i selskapet også har en posisjon i et annet av de andre selskapene. Salten Bilruter AS er ikke mistenkt i saken.

Brudd på konkurranseloven?

Bakgrunnen for aksjonene var at Konkurransetilsynet ville undersøke om det foreligger brudd på konkurranselovens paragraf 10 om ulovlig samarbeid.

Kari Bjørkhaug Trones, etterforskningsdirektør i Konkurransetilsynet
Kari Bjørkhaug Trones.

Går gjennom beslaget

Avfallsbransjen.no tok kontakt med Konkurransetilsynet for å få vite hvor langt tilsynet har kommet. Etterforskningsdirektør Kari Bjørkhaug Trones opplyser at saken fortsatt er under etterforskning.

– Vi er i en fase hvor vi gjennomgår beslaget som ble tatt under bevissikringen. Det er foreløpig for tidlig å si noe om utfallet av etterforskningen, understreker direktøren overfor avfallsbransjen.no.

Bevissikring hos Østbø AS

Konkurransetilsynet ble gitt adgang til å foreta bevissikring hos Østbø AS for å søke etter bevis i forbindelse med mulig overtredelse av konkurranseloven § 10 og EØS-avtalens artikkel 53, heter det i kjennelsen som er datert 18. juni i år.
Tilsynet fikk adgang til søk etter bevis i alle lokaler, eiendommer, transportmidler og andre oppbevaringssteder, herunder lagringsmedier for elektronisk informasjon som disponeres av foretaket eller andre på foretakets vegne. Beslutningen gjelder ikke adgang til private boliger, skrev Bergen tingrett i juni.

Østbø er Nord-Norges største private aktør innen avfall og gjenvinning. Selskapet har 130 ansatte, med en omsetning på drøyt 250 millioner kroner i fjor.

Stena Recycling AS

Det er foreløpig for tidlig å si noe om utfallet av etterforskningen.
kari bjørkhaug trones, etterforskningsdirektør

Konkurransetilsynet ble også gitt adgang til å foreta bevissikring hos Stena Recycling AS, inkludert datterselskaper, for å søke etter bevis i forbindelse med mulig overtredelse av konkurranseloven § 10 og EØS-avtalens artikkel 53, skrev Bergen tingrett videre i sin kjennelse.

Ledelsen i både Stena Recycling og Østbø sier til avfallsbransjen.no at det ikke finnes grunnlag for å hevde at de har brudd konkurranselovens bestemmelser om ulovlig samarbeid.

LES OGSÅ: Disse selskapene etterforskes

OG DENNE: Uenig i brudd på konkurranseloven

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!