Nyheter
47 bedrifter har så langt gitt Plastløftet, og flere skal det bli, håper Grønt Punkt Norge. Illustrasjon: Grønt Punkt Norge

Plastløftet med eksempler på «grønn emballasje»

Bedrifter som har avgitt sitt «plastløfte», møtes til fagdag.

I januar i år startet Grønt Punkt Norge det såkalte Plastløftet. Som en del av dette gjennomfører organisasjonen fagdager. Den tredje i rekken finner sted 8. oktober på Sentralen i Oslo.

Rømme på papp – og mye mer

Der skal blant annet selskapene Moltzau, Kinnarps, Kari Traa, Meny og Bjørkes Kjemi presentere vellykkede eksempler på emballasjeutvikling.

Tine har nettopp lansert sitt nye rømmebeger i papp som avfallsbransjen.no skrev om for ikke lenge siden. Benedikte Willeke Romen skal fortelle litt om bakgrunnen for nyvinningen, og utfordringene rundt den.

Lokket skaper fortsatt litt problemer, men TINE mener at de er på rett vei med pappemballasjen for meieriproduktene sine. Foto: TINE

Stine Thorud fra Bako kommer til presentere selskapets tanker rundt spiselig emballasje.

Plast og SUP-direktivet

Som navnet Plastløftet antyder, handler det meste om plast, emballasje og smarte gjenvinningsløsninger. Også fagdagene, med kompakt info.

Svein Erik Rødvik fra Grønt Punkt Norge skal vise plastens vei fra kjøkkenbenk til gjenvunnet material, mens Miljødirektoratets Hege Olsbergsveen kommer til å informere om hvordan det såkalte SUP-direktivet vil påvirke norsk næringsliv.

Alternativer til plast

Emballasjeforeningen og selskapet Sirane skal fortelle om prosjekter som prøver å finne alternativer til plast og plastfri emballasje, samtidig som workshops tar seg av «design for gjenvinningskalkulatoren».

Plastløftet – for en mer sirkulær plastøkonomi

Grønt Punkt Norge har lansert Plastløftet, et løfte som skal bidra til en mer sirkulær plastøkonomi. Målet er å øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast og designe for gjenvinning. Plastløftet skal hjelpe norske bedrifter til å nå EU sine nye mål for 2025/2030.

47 bedrifter har så langt gitt Plastløftet, blant dem Orkla, Ringnes, Kari Traa og Active Brands.

Her finner du mer info om Plastløftet.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!