Nyheter
Romerike Avfallsforedling (ROAF) mottar i dag noe husholdningsplast fra ØRAS – som et prøveprosjekt. Foto: Svein Kamfjord

Inngått større to-års-avtaler med sorteringsanlegg

Grønt Punkt Norge har inngått større avtaler med tre anlegg i Tyskland og Fortum i Finland for sortering av husholdningsplast. Avtalene gjelder for 2020 og 2021.

Hvert av de tre anleggene i Tyskland vil stå for rundt en tredjedel av den totale tonnasjen, mens en mindre mengde sendes til Finland, skriver Grønt Punkt Norge på sine hjemmesider. De nye avtalene sikrer økt kapasitet, sammenlignet med de to siste årene.

Åtte anbud

Avgjørelsen ble tatt etter en anbudsrunde før sommeren hvor det kom inn åtte anbud. Samarbeidet med de to tyske selskapene Kedenburg og Eing fortsetter, mens det er inngått ny avtale med firmaet Vogt. Sistnevnte har allerede et samarbeid med Grønt Punkt Norges svenske søsterselskap Förpacknings- og Tidningsinsamling (FTI).

Både Eing og Vogt sorterer og gjenvinner plast på ett og samme anlegg, opplyser Grønt Punkt Norge.

Svein Erik Rødvik leder Grønt Punkt Norges gjenvinningsavdeling. Foto: Grønt Punkt Norge

I dialog med RePlast

– I tillegg til de tyske sorteringsanleggene har vi også god dialog med det nye gjenvinningsanlegget RePlast i Kristiansund. De har allerede mottatt plastemballasje til prøvekjøring. Vi planlegger at de skal motta alt fra de interkommunale avfallsselskapene (IKS) i Møre og Romsdal når de har fått anlegget sitt i gang, sier Svein Erik Rødvik som leder Grønt Punkt Norges gjenvinningsavdeling.

Norsk prøveprosjekt

Romerike Avfallsforedling (ROAF) mottar i dag noe husholdningsplast fra Øvre Romerike Avfallsselskap (ØRAS) – som et prøveprosjekt. Målet er at selskapet på sikt tar enda mer husholdningsplast fra nærliggende kommuner.

– Vi er også i dialog med IVAR i Stavanger om tilsvarende løsning og håper å kunne benytte alle anlegg som bygges i Norge, fortsetter Rødvik.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!