Nyheter
Imsdals nye flasker er laget av 100 prosent resirkulert plast. Foto: Ringnes

Drikkevann nå i 100 prosent resirkulert plastflaske

Imsdal-flasken kommer nå i 100 prosent resirkulert plast. Dette vil redusere Ringnes` bruk av ny oljebasert plast i produksjonen med 470 tonn.

Flere og flere næringsmiddelprodusenter gjør alvor av sine erklærte klimamål og tenker gjenbruk og resirkulering.

Én av dem er Ringnes, landets største bryggeriselskap. Det tok to år å få utviklet den nye, fullt resirkulerte Imsdal-flasken. Den skal ha akkurat de samme egenskapene som en flaske av ny plast.

Administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed. Foto: nyebilder.no

Sparer 1.500 tonn CO2

Som en tommelfingerregel går det med to liter olje til å produsere én kilo ny plast.

Ifølge Infinitum, som eier og drifter pantesystemet for gjenvinnbare flasker og bokser, sparer Ringnes 1.500 tonn CO2 årlig ved å erstatte ny plast med 100 prosent resirkulert plast i alle Imsdal-flaskene.

Det tilsvarer CO2-utslippet fra 1.300 biler i et helt år.

Vil halvere selskapets plastbruk

– Denne lanseringen markerer også starten på vår ambisiøse plan om å bytte ut 50 prosent av plasten i flaskene våre med resirkulert plast innen 2025. Dette vil redusere den årlige bruken av ny plast med mer enn 3.750 tonn, skriver administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed, i en pressemelding.

Selskapet har som mål å bli karbonnøytrale ved alle selskapets produksjonsanlegg i løpet av 2020.

Ølflaske av trefiber

Også Ringnes-eier Carlsberg har tenkt i sirkulære baner en stund. Siden 2015 har konsernet jobbet med utviklingen av en ølflaske som er laget av trefiber.

Målet er å utvikle en flaske som er laget av 100 prosent «bærekraftig fremstilt» trefiber, og som samtidig er både 100 prosent biobasert og fullstendig resirkulerbar. Nylig lanserte danskene to prototyper, for første gang med øl på flasken.

Ringnes-eier Carlsberg utvikler for tiden verdens første ølflaske laget av trefiber. Den skal være 100 prosent biobasert. Foto: Carlsberg

Green Fiber Bottle

Carlsberg sparket i gang prosjektet for å utvikle en flaske laget av bærekraftige trevirkefibre, den såkalte «Green Fiber Bottle». Konsernet samarbeider med innovasjonseksperter fra selskaet ecoXpac, emballasjefirmaet BillerudKorsnäs og post-doktorgradsforskere fra det danske tekniske universitetet. Utviklingsarbeidet fikk støtte av Innovation Fund Denmark.

Samarbeidet førte til etableringen av Paboco®, Paper Bottle Company – et joint venture mellom BillerudKorsnäs og flaskeproduksjonsspesialisten Alpla. Fremover vil også andre globale selskaper ta del i utviklingen av den nye teknologien, skriver Ringnes i en pressemelding.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!