Nyheter
Sverige blir det første landet hvor Coca-Cola går over til å bruke flasker som laget av 100 prosent resirkulert plast. Foto: Coca-Cola

Satser på 100 prosent resirkulert plast i Sverige

Sverige blir det første landet hvor Coca-Cola skal produsere flasker som er laget av 100 prosent resirkulert plast.

Coca-Cola har som mål at samtlige flasker som selskapet lager i Vest-Europa, skal produseres av 100 prosent resirkulert eller fornybar plast (gjelder ikke kork og etikett). Første land ute er Sverige.

Skjer til våren

Omleggingen skjer i løpet av første kvartal neste år, gjelder all nasjonal produksjon og omfatter 40 varianter av Cola, Fanta, Sprite og det skandinaviske vannmerket Bonaqua, skriver «norske» Coca-Cola i en pressemelding. Når det er gjort, vil bruken av ny plast bli redusert med rundt 3.500 tonn, skriver selskapet videre.

Kun 25 prosent resirkulert i Norge

I Norge inneholder Coca-Colas flasker, som produseres her til lands, kun 25 prosent resirkulert plast. Snart skal den norske produksjonen imidlertid følge det svenske eksempelet, med vannmerkene Bonaqua og Smartwater. Den norske satsingen vil bety en plastbesparelse på 1.700 tonn, opplyser selskapet.

– Her til lands har vi krevende rammebetingelser som gjør at overgangen vil ta litt lenger tid, men vi kommer etter, lover Stein Rømmerud, administrerende direktør i Coca-Cola European Partners Norge AS.

Hva som er så krevende med de norske rammebetingelsene, utdypes ikke i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Drikkevann i 100 prosent resirkulert plastflaske

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!