Nyheter
Ny markeringsordning. Foto: Grønn Punkt Norge

Ny merkeordning for emballasje er klar

I en god stund har det pågått et felles nordisk prosjekt for å utvikle nye symboler for merking av forskjellige typer emballasje og avfall. I forrige uke ble merkeordningen klar, med håp om et felles skandinavisk system.

«Målet med de nye merkene er å etablere et felles skandinavisk merkesystem hvor alle avfallstypers merker forsterkes og i tillegg kobles til en egen farge, noe som i dag varierer stort gjennom hele landet,» skriver Grønt Punkt Norge på sine nettsider.

De ønsker at piktogrammene på emballasjen skal være det samme som brukes på kildesorteringsløsningene i hjemmet og på arbeidsplassen. Grønt Punkt Norge understreker viktigheten av at en tydeligere og enhetlig symbolbruk er viktig for at forbruker og næringsliv kan sortere riktig, og at dette vil være med i kampen for å nå Norges mål for gjenvinning.

«Den nye merkeordningen legger opp til en harmonisert farge- og symbolbruk i hele landet, og med de samme merkene på emballasjen som skal sorteres,» skriver de videre.

Grønt Punkt Norge forteller at den nye merkeordningen, som er resultatet av et samarbeid mellom flere aktører, er godt forankret i bransjen, og at både kommuner, interkommunale selskaper og private aktører har vært med i utformingen av de nye symbolene.

I alt er det utviklet 60 forskjellige symboler, inkludert alle emballasjetyper. I tillegg har Grønt Punkt Norge nylig lansert nye nettsider hvor man får oversikt over hvordan emballasje skal markeres.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!