Bransjestemmer
Jan Endre Vartdal, lederi EPS-foreningen.

Et stort steg i riktig resirkuleringsretning!

IVAR IKS går foran i gjenvinningen av ispor, skriver Jan Endre Vartdal i EPS-foreningen.

JAN ENDRE VARTDAL, LEDER EMBALLASJEUTVALGET, EPS-FORENINGEN NORSK INDUSTRI

Avfallsbransjen kunne 5 juni melde at IVAR IKS er det første interkonmmunale selskapet som skal ta i bruk Norsirks løsning for gjenvinning av EPS (på folkemunne isopor) i Norge. Det er et stort skritt i riktig retning!

En viktig del av å gjøre samfunnet mer bærekraftig, og sende materialer inn i den sirkulære økonomien, er å identifisere hvilke materialer vi kan gjenbruke og lage nye materialer av og gi folk mulighet til å gjenvinne materialene.

EPS kan gjenvinnes og gjenbrukes. Det betyr at vi kan gi EPSen nye funksjoner. I tillegg er en ettertraktet vare på markedet i hele verden. Da er det for dumt at EPSen skal brennes (energigjenvinning).

Derfor er det svært positivt at IVAR IKS starter med å materialgjenvinne EPS, og flere kommuner og internkommunale selskaper bør følge etter. I dag blir EPS fra husholdninger levert og mottatt på lokale kommunale og interkommunale stasjoner. Av disse er det 41,5 % som har en egen innsamling for EPS.

Det betyr at nesten 60 % håndterer EPS som restavfall. Klarer vi å materialgjenvinne 90% av EPS, som Lars Steggensen i EPS Recycle håper på, har vi klart å forhindre enorme svinn av materialer som i dag ikke gjenbrukes.

Relaterte saker
Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Mikroplast på middagsbordet

Britt Mathisen Limo, Remiks Miljøpark
Jan-Gunnar Winther, Senter for hav og Arktis
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere