Nyheter
Neste år blir det igjen konferanse om byggavfall. Foto: Torbjørn Leidal

Byggavfallskonferansen gjør comeback

Koronapandemien gjorde at årets Byggavfallskonferanse måtte ta en timeout. Nå håper NHP-nettverkets leder Gunnar Grini seg til fullt hus i mars.

Nettverket for Nasjonal Handlingsplan for bygg- og anleggsavfall, NHP, skulle feiret 20-års jubileum med brask og bram i år. Men som det meste annet måtte feiringen legges på is, på grunn av koronapandemien.

LES OGSÅ: 80 prosent av byggavfallet skal være egnet til materialgjenvinning

Tilbake

Men når isen forsvinner til våren, dukker Byggavfallskonferansen opp igjen. 16. og 17. mars inviterer NHP-nettverket, til konferanse i Oslo.

– Vi forventer mange deltakere når bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen, gjenvinningsbransjen og myndigheter igjen kan samles på den årlige byggavfallskonferansen sier nettverksleder Gunnar Grini.

NHP-nettverket består av 19 aktører innen bygg-, anlegg- og avfallssektoren. Felles er interessen for håndtering av avfall fra bygg og anleggsvirksomheten, som utgjør en firedel av alt avfall som genereres i Norge.

På programmet for neste års konferanse står blant annet sirkulærøkonomi i byggenæringen og bærekraftig håndtering av overskuddsmasser. Deltakerne får også en oppdatering på lovverk og arbeidet med kriteriene for offentlige innkjøp. 

Regjeringen og EU

– I tillegg er ny politisk ledelse i Klima- og miljødepartementet forespurt om å fortelle om regjeringens ambisjoner for bygg- og anleggsavfall og vi blir oppdatert av NHOs Brusselkontor når det gjelder hva vi kan vente oss av nye EU-regler på byggavfallsområdet, sier medlem i programkomiteen Eirik Wærner fra Multiconsult.

LES OGSÅ: Byggenæringen tar sirkulære grep

Byggavfallskonferansen samler gjerne over 300 deltakere, men neste år er det bare plass til 200. Dermed kan det være lurt å være tidlig ute, for å sikre seg en plass.

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder