Nyheter

Stena Recycling får godkjentstempel på klimamål

Stena Recycling har fått godkjent sine mål for redusert klimapåvirkning av den globale organisasjonen Science Based Targets-initiativet, SBTi. Stena Recycling blir dermed et av de første europeiske selskapene innen resirkulering og avfallshåndtering som får sine mål godkjent av SBTi.

Kristofer Sundsgård. Foto: Stena Recycling

Stena Recycling-konsernet, med virksomhet i åtte markeder i Europa, har forpliktet seg til å redusere klimagassutslippene, dels fra egen virksomhet (Scope 1 & 2) med 50 prosent innen 2030 med 2021 som basisår, og dels i verdikjeden. (Scope 3 ) med 25 prosent innenfor samme tidsramme.

Innsamlingen opp – utslippene ned

Tar tak i egne utslipp

Utslippene som dekkes i verdikjeden er de som delvis kommer fra innkjøpte varer og tjenester, samt fra inngående og utgående transport. I tillegg til 2030-målet har Stena Recycling også gitt tilsagn om å sette et netto nullmål for 2050, som ennå ikke er validert.

– Vi bidrar allerede til å redusere klimabelastningen ved å omdanne våre kunders avfall til nye ressurser ved hjelp av avanserte gjenvinningsmetoder. Men vi er også fast bestemt på å redusere vårt eget klimaavtrykk. De godkjente, vitenskapelig funderte målene skal være en støtte i arbeidet med å utvikle våre tjenester innen resirkulering og sirkulære løsninger. Vi streber etter å gjøre det med minst mulig klimapåvirkning i hele vår virksomhet og verdikjede, sier Kristofer Sundsgård, administrerende direktør i Stena Recycling i en pressemelding.

Stena etablerer norsk batterisenter

Anerkjennelse

Arbeidet med å utvikle et veikart og handlingsplan for å nå målene er allerede i gang. Stena Recycling vil fokusere på å redusere utslipp fra egne arbeidsmaskiner og lastebiler gjennom elektrifisering og bruk av biodrivstoff, overgang til fossilfri elektrisitet i driften, samt gjennomgå logistikkkjeden og samarbeide med transportleverandører for å finne mer karboneffektive løsninger .

– Å få validert våre vitenskapelig baserte mål er en viktig anerkjennelse av våre bærekraftsambisjoner, sier Anna Sundell, leder for bærekraft og kommunikasjon.

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS

Skraphandel og industriell demontering

Viking Gjenvinning AS

Avfallsbeholder i plast 1000L med lokk-i-lokk

Robuste, brukervennlige og 100% gjenvinnbare

Alles Miljø AS

Geotainer® – GTS-L

Allsidig avfallsløsning med tysk kvalitet

Alles Miljø AS

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Sverige mener alvor med sine miljømål

Svein Kamfjord, Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs

– Kall en spade en spade

Anja Ronesen, RENAS AS
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.