Nyheter
Nancy Strand fikk æren av å lede det siste seminaret på Sirk Norges årskonferanse. Her med Kåre Fostervold og Heidi Hopstock. Foto: Jens Egil Heftøy

– Bransjen har fått mer selvtillit

Fredag logger Nancy Strand ut av Sirk Norge for siste gang. Med seg ut fikk hun organisasjonens hederspris.

GARDERMOEN (Avfallsbransjen.no): «Mottakeren av hedersprisen er visjonær og kunnskapsrik, driftig og omgjengelig, og en som vektlegger viktigheten av samarbeid og innovasjon i bransjen. Vedkommende har jobbet i bransjen i mer enn 20 år, flere av dem på ledernivå, og har i stor grad bidratt til å utvikle bransjen i en mer sirkulær retning». 

Overrasket med Hederspris

Visste ingenting

Slik innledet Sirk Norges administrerende direktør Runar Bålsrud omtalen av vinneren av årets hederspris på Årskonferansen.

– De har holdt det helt hemmelig.Først var det en ganske generell beskrivelse som kunne passet på flere, sier Nancy Strand til Avfallsbransjen.no.

For det var først i neste avsnitt at det ble klart at det var hun som skulle få prisen.

«Stiftingen av Hold Norge Rent i 2014, likestillingen av private og offentlige medlemmer i Avfall Norge i 2015 og etableringen av kompetanseprogrammet REdu samme år, og lanseringen av Avfall Norges podcast Sirkulér i 2020».

– Det ble flere og flere detaljer. Da tenkte jeg at dette var det jo jeg som gjorde. Jeg visste ikke om jeg skulle bli glad og forventningsfull. Dette ble for mye, sier Strand.

– Velkommen til Sirk Norges årskonferanse

Nye utfordringer

Etter 11 år i Avfall Norge/Sirk Norge takker hun for seg. Fra mandag er hun konsulent i eget selskap. For selv om hederspriser ofte er et tegn på at man begynner å bli ordentlig voksen, så har hun ikke tenkt til å sette seg i gyngestolen.

– Jeg har ikke tenkt å gi meg og skal være konsulent. I denne bransjen og kanskje andre. Sirkulærøkonomi og bærekraft har jeg jobbet med de siste 15-20 årene. Så det å kunne bredde ut er en tanke, sier hun.

Strand har de siste årene sittet i styret i den internasjonale bransjeorganisasjonen ISWA. Det vervet har hun nå trådt ut av. Siste oppgave der var å jobbe med den globale avtalen om plast. Hun utelukker imidlertid ikke å jobbe mer internasjonalt i sin nye rolle.

– Vi skal ha en ny forretningsidé for nasjonen

Startet navnedebatten

Gjennom sine mange år i bransjeorganisasjonen, hvorav sju av dem som leder, har hun sittet tett på en rekke av beslutningene og diskusjonene som denne uken endte med navneskiftet. Avfall Norge ble Sirk Norge.

– Da jeg begynte i 2013 var det store temaet likestillingen av kommunale og private. Vi endret vedtekter og profil. Veldig fort etter det kom diskusjonen om hvorvidt det passet å hete Avfall Norge når vi skal inn i en sirkulær fremtid. Så navnedebatten har vært der hvertfall fra 2015. Og jeg er utrolig glad for at vi nå klarte å lande det nye navnet. Veldig fint at det ble noe av det siste som skjedde mens jeg fortsatt jobbet her, sier Strand.

Bransjen har endret syn på seg selv

Etter over 20 år i avfalls- og gjenvinningsbransjen, tett på både fagdiskusjoner og utvikling, har Nancy Strand sett en bransje i stor forandring.

– Den største forskjellen fra da til nå er samfunnets syn på avfall og bransjens syn på seg selv. Lenge før jeg kom inn i Avfall Norge var bransjens syn på seg selv at vi tar imot det som kommer inn. Jobben er å ta imot avfall og gjøre det beste ut av det. Det å ta et steg frem og si at vi er en aktør og pådriver for sirkulærøkonomi. Vi kan være en som iverksetter og utløser sirkulære verdikjeder. Det synet på seg selv synes jeg nesten det morsomste å følge, sier hun.

Biomat® matavfallsposer

Naturabiomat AS

Biomat® avfallssekker og linere

Naturabiomat AS

Deler og tilleggsutstyr

Nordcon As

Kverner

Steco Miljø AS

Avfallsbeholdere

Alles Miljø AS

Slukkehenger

Onsite Security Solutions AS
Relaterte artikler
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

REEN CMS Volume

Reen AS

Portaler for deteksjon av radioaktivt materiale

Holger Hartmann As

Komprimatorer

Nordcon As

Tracerco PED+ dosimeter

Avansert og robust dosimeter til sikker bruk i eksplosjonsfarlige miljøer

Holger Hartmann As
Måling av andel biogen og fossil CO2 ved hjelp av C14-metoden - FORCE Tecnologies

Biogen CO2-måling

Force Technology Norway AS
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.