Nyheter
Publisert 16. september 2020
Ba Rotevatn sende CO2-regninga til produsentene
Samfunnsbedriftene Avfall og Ressurs mener det er produsentleddet som må ilegges CO2-avgift, ikke forbrenningsanleggene. Det budskapet har de gitt til klima- og miljøministeren.
Få tilgang med AB Pluss
Vårt eksklusive innhold er tilgjengelig for abonnenter.
Med AB Pluss får du tilgang til Avfallsbransjen.no, Hydrogen24.no, Biogassbransjen.no og Cnytt.no. Dette er innhold du ikke finner andre steder: Oppdaterte bransjenyheter, eksklusivt dybdeinnhold og en omfattende informasjonsbank. Vi tilbyr bedriftsmedlemsskap med tilgang for alle bedriftens ansatte.NB: Er du privatperson eller kommune/konsern med behov for mer enn 30 brukertilganger? Ta kontakt for et godt tilbud!
Allerede abonnent? Logg inn her
Ditt brukernavn og passord er det samme på Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no, Cnytt.no og Hydrogen24.no.
Med en tydelig og helhetlig nasjonal avfallspolitkk som forteller hvor målet er og hvilke virkemiddelapparat som skal brukes, har både offentlig og privat sektor betydelig forbedringspotensial for å øke materialgraden. Når du ønsker og sammenligne Norge med andre land må du også passe på at vi måler ut fra samme målepunkt. Det er et problem både innad og mellom land. Når samfunnsbedriftene ønsker og legge avgiftene spesifikk mot de som lager produkter og emballasje, Så må det være mer treffsikkert enn og ta det på avfallbesitteren. Dette kunne jo vært et av uttalte mål for Norge at de skal få Europa til og være med på.
Kamfjords medlemmer kan ikke trylle. Det er vi enige om. Men de kan materialgjenvinne mye mer enn de gjør i dag. Det kan man lese ut av offisiell statistikk, som viser at Norges materialgjenvinningsgrad ligger langt under det de oppnår i f eks Tyskland og Østerrike. Derfor vil en avgift lagt på avfallsbesitter virke, gitt at den bidrar til å gjøre forbrenning så dyrt at materialgjenvinning framstår som det billigste alternativet. At det også er det beste alternativet er vi enige om.