Nyheter
Salgstallene til Fortum Oslo Varme tyder på at hovedstaden vil ha grønn energi. Foto: Fortum Oslo Varme

Signerte fjernvarmeavtaler

til 40.000 leiligheter

Fortum Oslo Varme har allerede nådd sitt ambisiøse mål om å sikre nye leveringsavtaler på 300 GWh innen 2020.

Når alle byggene bak de signerte avtalene er koblet til fjernvarmenettet, vil selskapet ha en fjernvarmeproduksjon på 2 TWh. Mengden tilsvarer varme og dusjvann til en tredjedel av dem som hver dag befinner seg i hovedstaden, opplyser selskapet.

300 GWh tilsvarer oppvarmingsbehovet til 40.000 leiligheter med et gjennomsnittlig årlig forbruk på 7.500 kWh. 

Oslo vil ha grønn energi

– Det ser virkelig ut til at beslutningstakerne har fått øynene opp for fornybare varmeløsninger, poengterer Fredrik Dahl-Paulsen, lederen av salgsteamet hos Fortum Oslo Varme (FOV) i en pressemelding.

Siden 2016 har salgsavdelingen hatt et svært ambisiøst mål om å signere nye leveringsavtaler på 300 GWh fjernvarme innen 2020. I slutten av første kvartal i år ble milepælen nådd – lenge før «målstreken».

Avhengig av fjernvarme

Fjernvarmen som produseres i Oslo, er hovedsakelig basert på byens egen spillvarme. Den kommer fra avfallsforbrenning av restavfall som ikke kan deponeres eller gjenvinnes videre, fra varmepumper i byens kloakkanlegg eller fra byens datasentraler.

Når nye kunder knyttes til fjernvarmenettet, blir i hovedsak oljefyring og elektrisitet erstattet som oppvarmingskilde.

– Uten fjernvarme ville strømnettet i byen bli overbelastet. I stedet frigjøres nå kapasitet i nettet og kan brukes til nødvendig elektrifisering av for eksempel bilparken i Oslo, forklarer Dahl-Paulsen.

  • Er du én av dem som går seg vill i jungelen av kraftbegreper? Her kommer litt hjelp: Én kilowatt time tilsvarer det du bruker ved å ha på en 1.000 watts panelovn i én time, eller på å dusje i litt under to minutter i 38 graders varmt vann.
Anlegget til Fortum Oslo Varme på Klemetsrud. Foto: Fortum Oslo Varme

 

FAKTA OM FORTUM OSLO VARME

Fortum Oslo Varme (FOV) produserer og distribuerer fornybar fjernvarme og kjøling i Oslo-regionen. Selskapet sørger for miljøvennlig behandling av restavfall som ikke kan eller bør materialgjenvinnes. Energien fra avfall og andre miljøvennlige ressurser gjenvinnes for å levere grønn fjernvarme og elektrisitet.

FOV er den største leverandøren av fjernvarme i Norge og står for 36 prosent av all fjernvarme som produseres i landet. Fjernvarmenettet dekker for tiden 20 prosent av varmebehovet i Oslo.

Fortum Oslo Varme eies i fellesskap av finske Fortum og Oslo kommune.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!