Nyheter
Avgiftsfritaket for biodrivstoff videreføres! Foto: Avfall Sverige

Stortinget skroter avgift på biodrivstoff

Det er gode nyheter for KS Bedrift, Avfall Norge og Interkommunale VEAS, som alle har oppfordret regjeringen til å legge bort avgiften.

Det var Kommunal Rapport som i dag var først ute med nyheten om at Stortinget dropper den varslede biodrivstoffavgiften.

Dermed følger Stortinget finanskomiteens enstemmige anbefaling, og utsetter regjeringens forslag om å innføre biodrivstoffavgift.

LES MER: Se hvorfor KS Bedrift, Avfall Norge og VEAS var motstandere av avgiften.

Årsaken til avgiften droppes skal være den tydelige tilbakemeldingen fra NHO og LO om at innføringen ville føre til at næringslivet ville bruke mindre drivstoff:

– Det var ikke intensjonen, og derfor utsetter vi nå innføringen, sier Vetle Wang Soleim fra Høyre, Finanskomiteens saksordfører for skatteproposisjonen ifølge VG.

– Dermed får vi tid til en god dialog med både næringslivet og kollektivselskapene om hvordan vi skal få til det felles målet om å redusere utslippene ved hjelp av biodrivstoff, uten at produksjonen av drivstoffet fører til avskoging, sier Soleim.

LES OGSÅ: Drivkraft Norge: Bioavgift kan gi høyere utslipp:

Biodrivstoff har historisk sett vært unntatt fra avgift pga. miljøhensyn. Samtidig er det også slik at fritaket har fått kritikk, fordi biodrivstoff framstilt av palmeolje bidrar til avskoging av regnskogen.

Dette er det imidlertid mulig å unngå mener Difi.

Tidligere i år utarbeidet de derfor en helt ny veileder for innkjøp av klimavennlig biodrivstoff, som skal gjøre det enklere for offentlige virksomheter å finne fram til biodrivstoff med høyest mulig klimagevinst.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!