Nyheter
De svarte sekkene gjør det vanskelig å sortere avfallet for gjenvinning. Foto: Pixabay

Avfallsdøgnet 07.01.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Hydro Holmestrand ønsker lavere CO2-avgift

Resirkuleringsfabrikken til Hydro på Holmestrand vil betale mindre i CO2-avgift, skriver Aura Avis. I støperiet ønsker de å øke produksjonen med 10 % hvert år, noe som vil føre til mer utslipp av CO2. De mener avgiften burde senkes, fordi aluminiumet de resirkulerer er mer miljøvennlig enn primæraluminium.

Metallco Grenland AS vil etablere avfallsanlegg

Metallco Grenland AS vil etablere avfallsanlegg i Herøya industripark i Porsgrunn kommune. Det kommer fram i en søknad de har sendt til Fylkesmannen i Vestfold og Telemark. I søknaden ber de om tillatelse til å motta, mellomlagre og behandle blant annet metaller, jern og EE-avfall. Maksimalt samtidig lagret mengde avfall vil være på ca. 1500 tonn.

Innfører plastsekkgebyr

Fra 1. januar innførte Bergensområdets interkommunale renovasjonsselskap (BIR) en avgift på 40 kroner om man leverer avfall i plastsekker som ikke er gjennomsiktige, skriver Bygdanytt. Dette er for å sørge for at farlig avfall ikke leveres sammen med restavfall.

Vil åpne gjenvinningsstasjon i Skomrak

Renovasjonsselskapet for Farsund og Lyngdal (RFL) ønsker å etablere en gjenvinningsstasjon ved Skomrak i Lyngdal. Det melder Lister24. Styreleder i RFL, Sigmund Eivind Barøy, forteller at det foreløpig er usikkert hvor mye som skal investeres i området, og når anlegget kan tas i bruk.

Kaster avfall ulovlig

Flere bergensere kaster avfall ulovlig i Nordhordland, skriver Bergensavisen. I Bergen betaler BIR-kunder 50 kroner for å kaste inntil en kubikk med avfall, mens i Nordhordland er det gratis for NGIR-kunder. NGIR-kunder betaler et renovasjonsgebyr som gir dem gratis levering av avfall, og når BIR-kunder kaster ved NGIR-stasjoner, blir renovasjonsgebyret dyrere for innbyggere i Nordhordland, Gulen og Solund.

Møt lederen av Oslos nye «superetat»

Ved årsskiftet fusjonerte renovasjonsetaten (REN) og energigjenvinningsetaten (EGE) i Oslo kommune. Sammenslåingen har fått navnet Renovasjon- og gjenvinningsetaten (RGE) og ledes av Hans Petter Karlsen.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!