Nyheter
EL-bilbatterier til lagring av strøm i næringsbygg hos Batteriretur AS. Foto: Torbjørn Leidal

Avfallsdøgnet 06.02.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Norges første industriprodusent

Batteriretur AS i Fredrikstad skal satse på gjenvinning og gjenbruk av batterier fra el-biler. Administrerende direktør i Batteriretur AS, Fredrik Andresen, sier Norge er best i verden på både bruk av el-biler og å ta hånd om brukte el-bilbatterier. Satsingen vil koste mellom 150 og 350 millioner kroner, og skape 50 til 150 nye arbeidsplasser.

Hold Norge Rent-sjefen ønsker dialog med næringslivet

Daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen, ønsker dialog med næringslivet for å kjempe mot marin forsøpling. Det sa hun under Hold Norge Rent-konferansen som ble arrangert i Oslo og på Fornebu 4. og 5. februar. Gulbransen forteller at næringslivet spiller en viktig rolle i kampen mot forsøpling av havet, og at det derfor er viktig med dialog for å være på bølgelengde.

Fortum og Grønn Punkt Norge har inngått avtale om plastresirkulering

Fortum skal resirkulere minst en tredel av husholdningsplasten som kommer gjennom Grønt Punkt Norge. Resirkuleringen skal foregå på det planlagte plastgjenvinningsanlegget Fortum ønsker å bygge i Hobøl i Østfold. Anlegget skal ha en kapasitet på 30.000 tonn plast i året, men Fortum venter fortsatt på flere godkjenninger før de kan starte byggingen. I dag sendes husholdningsplasten til gjenvinning i Europa.

Vil kontrollere Langøya-deponiet

Fylkestingspolitiker Kåre Pettersen (V) ønsker at fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp) skal sørge for at det blir en offentlig gjennomgang av hva NOAH deponerer ved deres anlegg for farlig avfall på Langøya, skriver Varden. Pettersen mener NOAH har nedklassifisert farlig avfall til normalt avfall. Ett av eksemplene han trekker fram er 30.000 tonn svovelavfall fra det danske selskapet Cheminova.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!