Nyheter
Nancy Strand holder velkomsttale på Digitaliseringsuka på Scandic Sjølyst, 3. mars 2020. Foto: Bjørn Vilberg

– Å kunne nyttegjøre seg av digitale verktøy blir helt avgjørende

Digitaliseringsuka går av stabelen 3. til 5. mars. I løpet av tre dager skal aktører fra hele avfallssektoren holde foredrag og lære om digitalisering og ny teknologi.

Konferansen arrangeres av Avfall Norge, og rådgiver Håkon Bratland forklarer at digitalisering er en viktig del av samfunnsutviklingen som nå foregår.

– Vi ser at informasjon sammen med tilgangen på ny teknologi er med og styrer utviklingen. Dette er en utvikling som også bransjen må henge med på for å kunne tilpasse seg de forventninger som stilles både når det gjelder effektivitet og tilbudet av tjenester, skriver han i en mail til avfallsbransjen.no.

Videre understreker han viktigheten av et slikt arrangement, som fokuserer på digitalisering. Med Digitaliseringsuka ønsker Avfall Norge å vise fram bredden av tiltak som digitaliseringen rekker over, som blant annet teknologi, ledelsesprosesser og utvikling av merkeordninger.

Fremtiden kommer med helt andre krav

– Det å ha kompetanse og kunnskap til å kunne nyttegjøre seg av digitale verktøy blir helt avgjørende for denne bransjen som for resten av samfunnet. Det vil i fremtiden blir stilt helt andre krav til både sporbarhet og effektivitet for våre medlemmer og da er digitaliseringen en del av svare på hvordan de skal kunne få til dette, sier han.

Onsdag skal Avfall Norge presentere sitt veikart for digitalisering av bransjen, mens de på torsdag offentliggjør det endelige forslaget for ny merkeordning.

Skal sitte igjen med ny kunnskap

Det er rundt 90 påmeldte tirsdag og onsdag, mens det er noe færre deltakere på torsdag, opplyser Bratland.

– Vi er godt fornøyd med dette, og har fortsatt plass til fler om noen kommer på at de burde være her, sier han.

Når deltakerne pakker sine saker og vender hjemover til alle landets kriker og kroker, håper Avfall Norge at de sitter igjen med mye ny kunnskap og forståelse om digitalisering og hva det kan bidra med i egen organisasjon.

– De har også lært en del om nye og kommende teknologier og de sett hvordan de selv kan komme i gang når de kommer hjem, sier Bratland.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!