Nyheter
Illustrasjonsfoto: NMBU

Avfallsdøgnet 11.03.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Langt strengere produsentansvar

EU-kommisjonen presenterte onsdag sin lenge etterlengtede handlingsplan for sirkulærøkonomi, også kjent som «Sirkulærøkonomi 2.0». Planen fremmer en rekke tiltak for å nå målet om at Europa skal være klimanøytralt i 2050. Blant tiltakene er en vesentlig skjerping av produsentansvaret, med krav til produktpass og at forbrukerne skal ha en rett til å få reparert produktet sitt.

Bygger flygeaske-anlegg for 600 millioner

Ragn-Sells bygger et behandlingsanlegg for flygeaske i Stockholm. Anlegget skal kunne behandle og skille ut miljøgifter fra 130 000 tonn flygeaske fra forbrenningsanlegg. Gjennom en utskilling av salter og tungmetall, vil restasken kunne deponeres på ordinære avfallsdeponier eller benyttes i betong og sement.

Norge ti år foran på pant

En fersk undersøkelse viser at Norge ligger ti år foran EUs målsetting om panting av plastflasker og bokser. I fjor ble 90 prosent av drikkeflaskene pantet. Den britiske organisasjonen Nature 2030 peker på den norske prismodellen for pant som en av forklaringene på at vi er så gode til å pante tomgods.

Vil ha vurdert samdrift

Direktoratet for mineralforvaltning og Miljødirektoratet har fått i oppdrag å vurdere om det er mulig og forsvarlig å drive gruvevirksomheten i Dalen gruver samtidig med deponi for farlig avfall. Det skriver Porsgrunns Dagblad. Norcem har tidligere avvist at det er aktuelt å videreføre driften, dersom deponiet legges til gruvene. Dette var også grunnlaget for at Ekspertutvalget for farlig avfall avviste Brevik som nytt nasjonalt deponisted.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!