Nyheter
Foto: CDC

Avfallsdøgnet 12.03.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Nå kommer avlysningene

Frem til nå har de fleste møter og arrangementer i avfallsindustrien gått som normalt. Men eskaleringen av Korona-smittede har begynt å få konsekvenser. Avfall Norge har besluttet at alle arrangementer i mars og april enten skal utsettes eller gjennomføres digitalt. Det samme er gjennomgangstonen i resten av bransjen.

Nestlé signerer plastpakten

Matvaregiganten Nestlé har signert The European Plastic Pact, i kampen for å redusere bruken av jomfruelig plast. Selskapet har ambisjon om at all plastemballasje skal være resirkulerbar innen fem år. Som et ledd i plastomleggingen setter Nestlé av 15 milliarder kroner til innkjøp av resirkulert plast.

Frykter byen går tom for fjernvarme

Dersom ikke Kvitebjørn Varme får doble sin produksjonskapasitet, vil selskapet ikke kunne levere tilstrekkelig med fjernvarme. Det skriver iTromsø. Etterspørselen har skutt i været etter at anlegget åpnet og allerede nå er kapasiteten presset. Daglig leder Mathillas i Kvitebjørn Varme sier de har tilstrekkelig kapasitet i to år til, men at det etter det er behov for utvidelse.

Bodø kjøper smarte søppelkasser

Bodø kommune har begynt testingen av såkalte smarte søppelkasser, skriver Avisa Nordland. Kassene er utstyrt med solcellepanel og internettilgang, som gir beskjed om når de må tømmes. Kommunen har søkt Miljødirektoratet om støtte til prøveprosjektet, med en totalramme på 1,85 millioner kroner. Det inkluderer fire smarte søppelbokser, sensorer til montering i mindre bokser, samt utvikling og testing av en elektrisk søppelbil.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!