Lederkommentar

Det er nå du skal handle fra leverandøren din!

«-Nei, salg og anskaffelser har vi ikke tid til i disse tider, nå må vi prioritere å hjelpe de som sitter i hjemmekontorene.»

Hallo!?

Er det i disse tider vi skal ta livet av markedet?

Flere leverandør har fortalt oss om anskaffelser satt på vent, salgsavtaler utsatt på ubestemt tid og avbestillinger.

Det er harde tider, avfallsmarkedet er viktig infrastruktur og hele kjeden må fungere. Men, det forutsetter også at markedet fungerer. Det er ikke nå man skal ta livet av leverandører og tjenesteytere.

Årsaken til at myndighetene har laget krisepakker er for at samfunnet ikke skal gå i stå. Hvis du er en «lokal avfallsmyndighet» betyr det at du også må ta samfunnsansvar og bidra til at dine leverandører og tjenesteytere ikke bryter sammen fordi du slutter å kjøpe av dem.

Det heter seg at det er i motgangstider man skal satse. Det er nå du skal gjennomføre anskaffelsene, kjøpe inn og gjerne gjøre det raskere enn ellers! Følg Stortingets eksempel og bidra med din skjerv.

Dette kan være din innsats til at avfallsmarkedet klarer utfordringene og kommer seg raskere og bedre gjennom krisen.

Les også: Raushetens tid i avfallsbransjen

I motsatt fall kan du bidra til å ta livet av viktige leverandører gjennom å utsette innkjøp og salgsavtaler.

Avfallsbransjen.no AS har bare holdt på i 9 måneder. Mange har blitt kunder. Noen sitter på gjerde for «å se hvordan det går» før de bestemmer seg for å bli kunde. Og noen mener vi definitivt vil gå over ende nå fordi så mange prioriterer alt annet enn salg i disse tider.

Det er feil.

Avfallsbransjen.no opplevde riktignok bråstopp i salget forrige uke, men har i dag solgt rekordmange årsavtaler, endog en 3-årsavtale, og eierne har i tillegg stilt midler til rådighet som sikrer drift i første omgang over årsskifte 2020/21.

Vi håper alle aktører i avfallsmarkedet vil oppleve det samme som oss og takker for tilliten ved å holde alle artikler åpne for lesning også for ikke-betalende frem til krisen er over.

Det er spesielt viktig at riksmediene kan fortsette å bruke oss som faglig utgangspunkt før de lager sine saker. Det tjener ikke minst de som blir intervjuet på.

Alternativt er det nå en god anledning til å ta livet av markedet ved å utsette kjøp og anskaffelser……

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!