Nyheter
Hold Norge Rent og LOOP fikk snoke i renseanlegget til VEAS for å samle søppel til utstillingen. Foto: Aina Hole

Mer søppel i toalettet

Koronakrisen gjør at kloakkrenseanleggene har merket en økning i forsøpling fra toalettene. – Du skal ikke kaste mer i do nå enn ellers, sier Ragnhild Borchgrevink i VEAS.

Ifølge Hold Norge Rent varsler flere kommuner om økt kasting av antibac-servietter, q-tips og annet søppel i kloakken. Dette kan medføre store problemer for renseanleggene og i verste fall driftsstopp.

LES OGSÅ: Stopper rydding

– Våtservietter har blitt et mareritt. Folk kaster dem i god tro om at de er nedbrytbare. De har blitt et dyrt problem for mange avløpsanlegg rundt omkring i landet, og nå spesielt utfordrende under koronakrisen. Også ting som kan brytes ned, som hår, fett og olje, forverrer renseprosessen og tetter viktig infrastruktur, sier Ingrid Zimmermann i Hold Norge Rent.

LES OGSÅ: Utstilling om ting som kastes i do

Hos landets største renseanlegg, VEAS på Slemmestad, er problemet kjent, selv om de ikke selv har merket noe til det.

LES OGSÅ: Fra piss til pils

– Vi har akkurat snakket om det og vurderer om vi skal gå ut med en påminnelse til befolkningen om å ikke kaste søppel i do. Ikke nå heller. For vår del har vi ikke merket noe til det, men vi hører at for mindre anlegg er det en utfordring. Det kan ha sammenheng med at vi har større pumper som ikke tettes så fort, men vi vet ikke helt årsaken, sier daglig leder Ragnhild Borchgrevink i VEAS.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!