Nyheter
Årets IFAT-konferanse i Munchen blir avlyst som følge av Koronakrisen

IFAT-messen avlyses

En av verdens største konferanser for renovasjon- og avfall, IFAT, i Munchen blir avlyst.

IFAT eller International Federation of Alternative Trade, er en av de avfallsbransjens største messer og konferanser. Konferansen skulle etter planen vært avholdt i Munchen i begynnelsen av mai, men utbruddet av Koronaviruset førte til at arrangørene besluttet å utsette til september.

LES OGSÅ: Avfall Norge avlyser årskonferansen

I dag kom meldingen om at årets konferanse er avlyst. Etter en spørrerunde blant utstillerne ble det klart at interessen for å delta på en konferanse til høsten var liten. Av de 1933 utstillerne som ble spurt, svarte 64 prosent at de ikke mente det var riktig å gjennomføre en konferanse i år.

– Vårt fremste mål har vært å arrangere en trygg og vellykket  IFAT 2020. Som følge av de fortsatt uforutsigbare forholdene er det ikke lenger mulig å oppnå dette målet, selv med en ny dato. Derfor har vi med tungt hjerte besluttet å avlyse årets konferanse, sier direktør Stefan Rummel i Messe München.

Undersøkelsen blant utstillerne gir også et dramatisk bilde på den økonomiske situasjonen i miljøteknologisektoren. Hele 85 prosent sier at de ikke tror bransjeøkonomien har kommet tilbake til normalen før første halvår neste år.

Første april ble det klart at Avfall Norge avlyser sin årskonferanse som var planlagt i juni.

 

 

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!