Nyheter
Plastgjenvinning er inne i en krisetid
Foto: MEF

Avfallsdøgnet 13.05.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Likviditetskrise i Plastretur AS

Resirkulering av plast er inne i en krisetid. Lav kronekurs, Koronapandemi, økte transportkostnader og lav oljepris har ført til at etterspørselen er langt lavere enn tilgangen. Dette merkes på bunnlinjen hos Grønt Punkt Norge. Plastretur AS ber regjeringen om 65 millioner kroner i krisehjelp, samt å få slippe kravet om seks måneders likviditetsreserver. kommunikasjonssjef Kari-Lill Ljøstad i Grønt Punkt Norge avviser fare for konkurs, men sier selskapet ikke vil innfri likviditetskravet før neste sommer.

Store forventninger til neste krisepakke

Regjeringen legger nesten 200 milliarder kroner ekstra i revidert nasjonalbudsjett som følge av Koronakrisen. Men det er ikke gitt spesifikke tilskudd eller tiltaksordninger for avfallsbransjen. Nå venter selskaper og organisasjoner at bransjen får en sentral rolle i den siste krisepakken som er ventet i slutten av mai. Denne krisepakken skal brukes for å få fart på norsk økonomi etter nedstengningen.

Henter båtvrak gratis

Handelens Miljøfond har gitt Kambo Marina i Moss en million kroner for å rydde indre Oslofjord for småbåtvrak. Siden 2017 har småbåteiere fått 1.000 kroner i vrakpant for gamle båter, men summen er ofte lavere enn kostnaden for å levere båten. Gjennom et samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd vil Kambo i sommer hente båter som skal sendes til vraking. Både privatpersoner og båtforeninger kan nyttegjøre seg ordningen.

Milliondryss over flyveaskeanlegg

Den svenske staten gir 51 milioner kroner i støtte til Ragn-Sells flyveaskeanlegg utenfor Stockholm gjennom Klimakliv-ordningen. Anlegget vil kunne behandle halvparten av Sveriges flyveaske når det står ferdig om to år. Flyveasken skal renses for salter og tungmetaller, slik at restasken kan deponeres i ordinære deponi.

 

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!