Nyheter
Olje- og energiminister Tina Bru på studiebesøk hos Klemetsrud
Foto: Bjørn Vilberg

Øker støtten til Mongstad

Regjeringen øker støtten til Teknologisenteret for CO2-fangst på Mongstad med 50 millioner kroner.

I mars ble det kjent at avtalen om drift av Teknologisenteret (TCM) skal videreføres i tre år. I revidert nasjonalbudsjett varsler regjeringen en økning i bevilgningen på 50 millioner kroner i år.

LES OGSÅ: Viderefører driftsavtalen på Mongstad

Viktig del av CO2-strategien

– Demonstrasjon av fangstteknologi i industriell skala på TCM er en viktig del av regjeringens strategi for CO₂-håndtering. Teknologisenteret bidrar sterkt til utviklingen av denne teknologien som et nødvendig, globalt klimatiltak. Derfor foreslår Regjeringen 50 millioner kroner mer til den videre driften av teknologisenteret, sier olje- og energiminister Tina Bru i en pressemelding.

LES OGSÅ: 628 millioner til fangst og lagring av CO2

Siden 2012 har teknologisenteret på Mongstad arbeidet med utvikling av fangstteknologi for CO2. Anlegget i Alver kommune i Vestland er et fellesprosjekt mellom Gassnova, Equinor, Shell og Total.

Fullskala-investering til høsten

Tilskuddet til Mongstad-anlegget er en del av statens strategi for fullskala CO2-håndtering, men videreførelsen og økningen av tilskuddet er gjort uavhengig av den kommende investeringsbeslutningen som kommer i høstens statsbudsjett.

– Regjeringen har en ambisjon om å realisere en kostnadseffektiv løsning for fullskala CO₂-håndtering i Norge, gitt at dette gir teknologiutvikling i et internasjonalt perspektiv. Regjeringen legger ned et stort arbeid med å følge opp ambisjonen. Teknologisenteret på Mongstad bidrar med viktig kunnskap i dette arbeidet, fortsetter Bru.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!