Nyheter
Glass og metall - miljøstasjon.
Glass og metall – miljøstasjon.

Mer metall til gjenvinning

På fire år har gjenvinning av metallemballasje steget med nesten 30 prosentpoeng. – Må ikke hvile på laurbærene, sier Norsk Metallgjenvinning.

I slutten av april rapporterte Norsk Metallgjenvinning til Miljødirektoratet at stadig mer metallemballasje blir resirkulert og gjenvunnet, skriver Grønt Punkt Norge i en pressemelding.

Der skriver de at i løpet av de fire siste årene har gjenvinning av metallemballasje steget fra 64 prosent til 91,1 prosent, og at det i 2019 ble gjenvunnet nesten 2000 tonn mer metallemballasje enn i 2018. Nye henteordninger i kommuner, i stedet for returpunkter, får mye av æren for dette.

Stor økning

– Dette er nesten 50 prosent økning av innsatsen på kort tid. Vi ønsker å rette en stor takk til alle norske forbrukere som har forstått at resirkulering er viktig og at metallemballasjen kan gjenvinnes nærmest i det uendelige, sier Rune Myrmel, daglig leder i Norsk Metallgjenvinning.

Selv om de retter takk til forbrukerne, understreker Myrmel at det er viktig å ikke hvile på laurbærene. Han minner om at metallemballasjen må være ren før den blir resirkulert, så hverdagen for arbeiderne lenger ut i kjeden blir enklere.

Les også: Portugal stenger grensene for avfall

Økt gjenvinning av malingsspann

I tillegg til økt gjenvinning av vanlig metallemballasje som hermetikkbokser og aluminiumsformer, har også innlevering av malingsspann økt. Denne økningen kommer spesielt fra næringslivet, men forbrukere har også blitt flinkere til å levere tomme og tørre spann til godkjente returmottak, skriver Grønt Punkt Norge.

«I 2019 er nå gjenvinningsgraden på gledelige 84,6 prosent for metallspannene. Myrmel i Norsk Metallgjenvinning tror at fjorårets kampanje hvor Atle Antonsen kjørte rundt og lette etter returordning for spannene, med løsning på at man kunne bare finne ut på internett hvor de skal leveres, har gitt mer bevisste forbrukere og bidratt til de gode resultatene,» heter det i pressemeldingen.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!