Sommeren 2021
Øystein Peder Solevåg, Daglig leder i Årim.

Skal slå sammen fire avfallsselskap og ha Norgesferie med familien

– Det mest krevjande har utvilsomt vore uforutsigbarheita som pandemien fører til, det at vi heile tida må leggje om på planar og at vi blir så sultefora på sosial kontakt, forteller Øystein Peder Solevåg, Daglig leder i Årim, om tiden vi legger bak oss.

Hva skal du gjøre i sommer? 

– I  sommar skal eg fordele tida mi mellom to viktige oppgåver: planlegge korleis vi i løpet av hausten kan slå saman fire avfallsselskap i Ålesundregionen til eit nytt framtidsretta miljøselskap og ha Norgesferie saman med familien.

Hva har vært det mest utfordrende med arbeidsåret vi legger bak oss? 

– Det mest krevjande har utvilsomt vore uforutsigbarheita som pandemien fører til, det at vi heile tida må leggje om på planar og at vi blir så sultefora på sosial kontakt.

Hva synes du om regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi?

– Strategien er for prega av dei som har laga han i for liten grad har hatt kontakt med dei som skal gjennomføre han. Eg meiner også at strategien i for stor grad gjentar utfordringar regjeringa allereie har identifisert, utan å foreslå konkrete løysingar. Det er t.d. vanskeleg å sjå dei store framskritta frå den strategien for bioøkonomi som blei lagt fram i 2016 til denne strategien.

– Reint formelt trur eg også det er uheldig at strategien ikkje blir lagt fram for Stortinget slik at sirkulærøkonomien blir ordentleg forankra som nasjonal politikk. Dersom vi får ei ny regjering til hausten, er det ein risiko for at dei vil starte arbeidet med strategiar heilt på nytt.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

– Som for så mange andre, har hagearbeid blitt ein viktigare syssel. Salat og andre grønnsaker frå eigen hage har dermed blitt ein favoritt. Og skumma kultur er faktisk den aller beste tørstedrikken.

Saltvann, ferskvann eller basseng?

– Eg bur på ei øy omgitt av saltvatn.

Koronapandemien er på hell. Hva gleder du deg mest til når dette er over?

– Sjølv om heile ÅRIM har blitt kløpparar på Teams, så ser eg no veldig fram til å treffe dei tilsette ansikt til ansikt. Eg ønskjer å vere meir ute «der det skjer», og eg trur meir fysiske møte mellom menneska i organisasjonen vil skape fleire gode idear og enda meir engasjement.

Relaterte artikler

Miljøcontainere

Alles Miljø AS

Mottak av tau, not, garn og plast

Viking Gjenvinning AS

REEN Control

Reen AS

Slik leverer du båten

Viking Gjenvinning AS

Bunntømte & nedgravde avfallsbeholdere

EnviroPac AS

Biogass- og slambehandlings­anlegg, CambiTHP B6

Cambi ASA
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.