Annonse
Nyheter
Statssekretær Maren Herselth Holsen
Foto: Bjørn H. Stuedal

Tilsvar til lederkommentar;

-Tror på markedet, svarer statssekretær Maren Hersleth Holsen i KLD

 

Avfallsbransjen.no etterlyste på lederplass mandag 5.juli norsk lagringskapasitet for restavfall til forbrenning. Bakgrunnen var uttalelse fra Avfall Sør der de trakk lettelsens sukk over at Norsk Gjenvinning kom og hentet og så sendte avfallet til Sverige etter eksplosjonsbrannen i Returkraft.

I Sverige har forbrenningsanleggene lagret flere titusener tonn med ballet restavfall. I flere år har tidligere fylkesmenn avslått søknader fra norske forbrenningsanlegg om etablering av lager svenskene har. Tidligere direktør Håkon Jentoft i Avfall Norge og daglig leder Heidi Juhler i Norsk Fjernvarme tok allerede i 2009 opp den manglende norske avfallsberedskapen da deponiforbudet ble innført.

Statssekretær Maren Hersleth Holsen i Klima- og miljødepartementet svarer slik på Avfallsbransjen.no´s lederkommentar;

 

-Norge håndterer mye av avfallet vårt selv, så det blir feil å framstille det som om vi mangler infrastruktur for avfallshåndtering. Når det er sagt, er det ikke nødvendigvis rasjonelt for et lite land som Norge å ha egne behandlingsløsninger for absolutt alt avfall.  Derfor deltar Norge i et velfungerende nordisk avfallsmarked, der vi både eksporterer og importerer avfall, blant annet fra Sverige og Danmark.  En arbeidsdeling over landegrensene der noen spesialiserer seg på håndtering av visse typer avfall er fornuftig og fungerer godt i dag.

-Samtidig vil jeg påpeke at det er kommunene som er ansvarlige for å sikre behandling av husholdningsavfall. Næringslivet selv må finne aktører som kan samle inn og behandle næringsavfallet de produserer. Jeg har tro på at markedet tilbyr løsninger for å behandle avfall i tråd med regelverket på en måte som samlet sett er bra for klima og miljø innenfor akseptable økonomiske rammer, skriver Statssekretær Maren Hersleth Holsen i Klima- og miljødepartementet i kommentar til Avfallsbransjen.no.

Relaterte saker
Kommentarer

1 kommentar

  1. Statssekretæren må ha sovet i timen de siste par årene. Hun kan tro så mye hun orker på markedet, men når byer som Malmø og København oppdager at de må stå til rette for klimautslippene som andre lands avfall forårsaker på deres lokale forbrenningsanlegg hjelper det lite med tro. Da stenges portene, og dett var dett. Men i god politikerånd har statssekretæren en utvei. For når markedet ikke gjør som hun vil er det plutselig kommunene som må ordne opp. Og dette fra en regjering som liker å omtale seg som «ansvarlig». Yeah, right.

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere