Nyheter
Byrådet i Oslo vil jobbe for at det blir to anlegg for karbonfangst i landet. Illustrasjon: Oslo kommune

Vil ha to anlegg for karbonfangst i Norge

Byrådet i Oslo vil jobbe for at det realiseres to karbonfangstanlegg i Norge. Fortum Oslo Varme på Klemetsrud skal være ett av dem.

I sin ferske samarbeidsplattform etter gjenvalget gjør Oslo-byrådet det klart at to CCS-anlegg (carbon capture and storage) bør realiseres i landet, med statlig finansiering. Ambisjonen er at Fortums anlegg på Klemetsrud kan fange karbon fra senest 2024 av, skriver de tre rød-grønne partiene i byrådserklæringen.

Krever rask avgjørelse

Det betinger imidlertid at regjeringen tar en investeringsbeslutning nokså raskt. I forslaget til neste års statsbudsjett ble det signalisert at den vil komme i 2020/21. En rekke industriaktører mener at avgjørelsen bør falle i løpet av neste år.

Avfallsforbrenningsanlegg et stort marked

Det potensielle markedet for karbonfangst på avfallsforbrenningsanlegg er stort, med over 450 anlegg i Europa. Byrådet vil også vurdere hvordan det kan stille krav om lavkarbonprodukter når CCS-produkter etter hvert kommer på markedet.

LES OGSÅ: Nye statlige millioner til karbon-forprosjektene

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!