Nyheter
LOOP Miljøskole lærer barn og unge om viktigheten av å kildesortere og gjenvinne ressursene. Foto: LOOP

LOOP-dager med fokus

på miljøundervisning

LOOP inviterer til to spennende fagdager med fokus på miljøundervisning i både barnehage og skole. Hensikten er å gi bærekraftig utvikling større plass i læreplanen.

LOOP er en stiftelse som jobber for å få folk til kildesortere mer – og kaste mindre. Den driver LOOP Miljøskole, et gratis undervisningsopplegg om avfall, kildesortering og gjenvinning.

Rettet mot de unge

Poenget er at den lærer barn og unge hvor viktig det er å leve bærekraftig, kildesortere og gjenvinne ressursene. I tillegg drifter LOOP nettstedet sortere.no.

I morgen og onsdag inviterer LOOP igjen til fagdager, workshops og erfaringsutveksling på Bykuben, senter for byøkologi i Oslo. Og det er en rekke ulike aktører som er med.

Hva gjør kommunene?

Håll Sverige Rent skal presentere sitt undervisningsopplegg mot barn og unge, mens kommunikasjonsrådgivere fra Sirkula, BIR, Søre Sunnmøre Reinhaldsverk og Halden kommune kommer til å fortelle om hvordan kommuner og interkommunale avfallsselskap (IKS) jobber mot barnehager og skoler.

Å kombinere lek med miljøundervisning kan være en vellykket formel for å skape voksne med en mer «bærekraftig» livsstil. Foto: Karoline Hjorth

Hva bekymrer og engasjerer de unge? Det er et spørsmål som også vil bli besvart, før NRK Skole og LOOPs Miljøskole vil fortelle om hvordan de motiverer unge med filmer som brukes i nye læreplaner om bærekraftig utvikling.

Miljøundervisning i barnehager

Grønt Flagg skal snakke om miljøundervisning i barnehager og Osloskolen om innføringen av kildesorteringssystemet, før Klimaskolen og klimapilotene forteller om hvordan de jobber med miljø og klima i undervisningen.

Avfallsreduksjon og ombruk

Dag to kommer SirkuLÆR med sine erfaringer om hvordan de underviser om avfallsreduksjon, ombruk, sirkulær økonomi og bærekraft. Hvordan kommuner og IKS kan hekte seg på de nye læreplanene, særlig med tanke på bærekraft, vil også bli tema.

Som en «grand finale» skal deltakerne jobbe fram forslag til aktivitet og opplegg for undervisning.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!