Nyheter
En felles, nordisk merkeordning skal gjøre det lettere å kildesortere riktig.

Felles merkeordning for lettere kildesortering

Har du lurt på hvorfor det brukes blå poser for plast i én kommune, mens det brukes brune i en annen? Forvirret? Det er du ikke alene om. Det vil Avfall Norge og LOOP gjøre noe med.

LOOP (som drifter nettstedet sortere.no) og Avfall Norge jobber for tiden med prosjektet «Slik kan Norge kildesortere».

Skal harmonisere kildesorteringen

Målet er å harmonisere kildesorteringen over hele landet og etablere en ny, felles merkeordning for alle norske avfallstyper. Og ikke minst: øke oppslutningen om kildesortering, og dermed resirkulering.

Presenterer førsteutkast

Under et frokostmøte førstkommende torsdag (28. november) i Oslo skal de to organisasjonene presentere det første utkastet til en merkeordning som skal sørge for felles praksis for farge- og symbolbruk i avfallsbransjen. Målet er at denne brukerguiden tas i bruk av flest mulig, både hjemme, i byrommet og i næringslivet.

Under frokostmøtet vil representanter fra Avfall Norge, LOOP, Grønt Punkt Norge, Forbrukerrådet, design- og pakningsbyrået Goods, Sirkel Glass og Enviropac komme med siste nytt om prosjektet.

Hildegunn Bull Iversen, daglig leder av LOOP Foto: LOOP

Nordisk samarbeid

– Vi kommet så langt at vi har et samarbeid med Danmark og Sverige om en felles merkeordning, og ikke minst et samarbeid om å jobbe videre for at dette skal forvaltes i fellesskap, sier Hildegunn Iversen, daglig leder i LOOP, til avfallsbransjen.no.

Det er blitt søkt om økonomisk støtte til prosjektet hos Nordisk Ministerråd.

Lyst til å finne ut mer om arbeidet med merkeordningen? Vær så god.

LES OGSÅ: Nordisk samarbeid om merking

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!