Nyheter
Et svensk selskap har sendt en milliard plastforpakninger til gjenvinning. Foto: Hermann Möhring

Har sendt en milliard plastforpakninger til gjenvinning

Siden Svensk Plaståtervinning startet driften av sorteringsanlegget sitt i januar 2019, har de sendt omtrent en milliard plastemballasjer til gjenvinning.

Det svenske nettstedet recyclingnet.se skriver at Svensk Plaståtervinnings anlegg i Motala, sentralt i Sverige, er det mest effektive sorteringsanlegget i Europa. De sorterer ut dobbelt så mye gjenvinnbar plast som andre sorteringsanlegg.

En milliard forpakninger til videre behandling

Direktør for Svensk Plaståtervinning, Mathias Philipsson, sier i en pressemelding at de er særdeles fornøyd med resultatet for 2019.

– I dag sorterer vi alle innsamlede forpakninger fra svenske husholdninger.

2019 var det første driftsåret for Svensk Plaståtervinning, og gjennom året sendte de til sammen nesten en milliard plastforpakninger til andre anlegg for videre behandling. Dette involverer blant annet vask og granulering, for så å selge plasten videre til aktører som bruker den gjenvunne plasten til nye produkter.

Vokser fort

Philipsson understreker at gjenvinning av plast er et viktig og aktuellt samfunnsspørsmål som «berører alle». Derfor er han glad for at så mange har vist interesse for prosessen ved anlegget deres. Ifølge recyclingnet.se, skal de ha hatt 1100 besøkende det første året, som politikere, andre aktører i bransjen og media.

Selskapet har vokst i takt med resirkuleringen av plast. De gikk fra fire til femti ansatte i 2019, og planlegger å utvide enda mer.

Aktører må bli bedre

Dirketøren er klar på at plast er en viktig ressurs, men at det kan forbedres på flere områder.

– Plasten har en viktig rolle i samfunnet, men for at plast skal brukes på en bærekraftig måte, så er det viktig at den også resirkuleres. Derfor må produsentene bli bedre på å lage emballasje som er lettere å gjenvinne og husholdningene må bli bedre på å kildesortere, sier han.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!