Nyheter
Flere hundre tonn farlig av batteriavfall har havnet på en svensk åker og et vanlig gjenvinningsanlegg. Foto: Avfall Norge

Batteriskandalen større enn antatt

Dumpingen av miljøgiftig batteriavfall i Sverige er betydelig større enn først antatt. Politiet bekrefter at det dreier seg om flere tusen tonn med avfall.

Tre menn ble før helgen varetektsfengslet av Örebro tingsrett, mistenkt for å stå bak den massive dumpingen av giftavfall fra batterier i Örebro og Eskilstuna i Sverige.

En fjerde person er sluppet fri, men mistanken opprettholdes, skriver SVT.

LES OGSÅ: Batteriskandalen i Sverige

Før jul ble det avdekket at en underleverandør til batterigjenvinningsselskapet Urecycle hadde dumpet giftig batteriavfall på et jorde i Kumma, utenfor Örebro. Senere ble det også oppdaget over 400 tonn med oppmalt batterier på et gjenvinningsanlegg i Eskilstuna. Selskapet skal ikke ha hatt tillatelse til å håndtere farlig avfall.

Påtaleansvarlig Helena Eckerrot Flodin sier til Sveriges Radio at omfanget er vesentlig større enn det som til nå har vært kjent. Eckerrot Flodin mener det er snakk om så mye som 2000 tonn batteriavfall.

Det norske selskapet Norsirk samarbeider med Urecycle, men kommunikasjonsdirektør Guro Kjørsvik Husby har overfor Avfallsbransjen.no avvist at avfall fra norske batterier er involvert i dumpingskandalen.
Skandalen førte til at det svenske samarbeidsselskapet El-kretsen sa opp sin avtale med Urecycle.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!