Nyheter
Daglig leder Trond Sørensen i GIR foran trevirke
Foto: Torbjørn Leidal

Avfallsdøgnet 05.02.20

Det har skjedd mye i avfallsbransjen det siste døgnet. Her er en oversikt.

– Du redder ikke verden ved å sortere mer søppel – Du må ta de store utslippskildene!

Daglig leder i Glåmdal Interkommunale Renovasjonsselskap mener det er viktigere at Norge bidrar til å få ned utslippene ute, enn å drive symbolpolitikk her hjemme. Han peker på egen erfaring fra utlandet: – Jeg jobbet seks måneder på Filippinene for Røde Kors i 2014-2015 og fikk klar oppfatning av at hvis vi skal gjøre noe med utslippene som gjelder søppel og CO2-utslipp, må det skje der det har størst effekt. Det er ikke i Norge og Nord Europa, sier Trond Sørensen, daglig leder i GIR IKS.

Sten Heltberg er årets «Gullklype»

«Sten Helberg er alltid positiv, og har et optimistisk syn på utfordringene knyttet til forsøpling av verdenshavene. Han er et friskt pust som aldri gir opp, uansett hvor mange motbakker som møter ham», skriver juryen i sin begrunnelse. Helberg er blant annet grunnleggeren av Kystlotteriet. Utdelingen fant sted på åpningen av Hold Norge Rent-konferansen.

På tide å ta byggplast på alvor

Plast i byggindustrien står for 20 prosent av det totale plastforbruket. Byggeindustrien har lenge hatt fokus på klimautslipp og gjenvinning av betong og stål. Nå har tiden kommet til å se nærmere på fosilfri bruk av plast i byggebransjen. Representanter fra Statsbygg og Undervisningsbygg sier de må bli flinkere til å stille krav til entreprenørene om plastgjenvinning og gjenbruk.

Etterlyser samarbeid og får invitasjon

EUs krav til avfallsinnsamling står høyt på agendaen over hele Europa. De strenge kravene vil kreve mye av alle ledd i avfallsbransjen. Derfor etterlyste daglig leder Trond Sørensen i Glomdal Interkommunale Renovasjonsselskap et felles initiativ for å finne løsninger på innhentingen. Svaret kom kontant fra KS Bedrift Avfall som viser til sitt «nettverk for bærekraftig innovasjon og omstilling». – Samarbeidet finnes og Trond kan bare ta kontakt, sier KS-direktøren.

 

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!