Nyheter
Alle Coca-Colas produkter skal på sikt komme i fullstendig resirkulerte plastflasker. Først ut er vannmerket Telemark by Bonaqua.
Foto: Coca-Cola

Alt vann på resirkulert plast

Coca-Cola har en ambisjon om at alle plastflaskene deres skal lages av ren resirkulert plast. Først ut er konsernets norske vann.

Innen tre år skal halvparten av plasten som benyttes i Coca-Colas norskproduserte flasker være resirkulert.

Vannmerket «Telemark by Bonaqua» er første produkt i sortimentet der all plasten i flaskene er resirkulert. For å markere dette vil flaskenes etiketter komme med en klar oppfordring om å pante flasken.

LES OGSÅ: Satser på 100% resirkulert plast

– Vi ønsker at hver eneste av våre flasker skal pantes, slik at de kan gjenvinnes. Når vi nå tar i bruk 100 % resirkulert plast på alle vannflaskene vi lager i Norge, velger vi derfor å bruke logoplassen på flaskeetikettene til å minne om hvor viktig det er at man alltid panter alt, sier Barbara Tönz, Country Director for Coca-Cola Norge.

LES OGSÅ: Imsdal-flaske nå i 100 prosent resirkulert plastflaske

Overgangen til resirkulert plast startet i 2013, da det ble innført en firedel resirkulert plast i alle flaskene fra Coca-Cola i Norge. I Sverige har selskapet allerede tatt steget og innført utelukkende resirkulert plast. Samlet utgjør det 205 millioner flasker.

– Når man står med en flaske i hånden er det lett å glemme hvorfor det er så viktig at den ender opp i pantemaskinen, og ikke i søppelbøtta. Plast er ikke søppel, men verdifullt materiale som kan brukes på nytt mange ganger. Vi vil minne folk om dette. De kan være stolte over hver eneste flaske de putter i panteautomaten, da legger de til rette for at den samme plasten kan gjenbrukes i nye flasker. Jo flere flasker vi samler inn, jo nærmere er vi en sirkulær økonomi for plastflasker i Norge, sier Stein Rømmerud, administrerende direktør for Coca-Cola European Partners Norge.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!