Nyheter
Flere hundre tonn farlig av batteriavfall har havnet på en svensk åker og et vanlig gjenvinningsanlegg. Foto: Avfall Norge

Funn av «black mass» ved bolighus

Politiet i Ørebro har lokalisert omkring 1500 tonn avfall i forbindelse med den store batteriskandalen i Sverige. Store mengder «black mass» skal ha blitt funnet i tilknytning til bolighus.’

Totalt handler den svenske batteriskandalen nå om rundt 2000 tonn avfall. Av dette er i overkant av 1500 tonn funnet.

– Jeg tror det mangler rundt 300 tonn, sier påtaleansvarlig Helena Eckerrot Flodin til P4 Ørebro.

LES OGSÅ: Batteriskandalen i Sverige vokser

I slutten av januar ble tre menn varetektsfengslet i saken. De tre, samt en fjerde mistenkt, er mistenkt for å ha stått bak dumpingen av batteriavfall naturen i Ørebro og Eskilstuna. Nye undersøkelser har avdekket et nytt dumpingsted, i tilknytning til boligbebyggelse. Det nye funnstedet skal inneholde flere hundre tonn batteriavfall.

Dumpingen, som ble avdekket før jul, skal ha skjedd gjennom en underleverandør til batterigjenvinningsgiganten Urecycle. Avfallet, eller «black mass» skal ha blitt fraktet fra Urecycles anlegg i Karlskoga og dumpet på jorder i Ørebro, Kumla og Eskilstuna. Avfallet som ble oppdaget i desember ble funnet delvis nedgravd på et jorde og en byggeplass.

Senere har etterforskningen avdekket flere dumpingsteder.

Det norske selskapet Norsirk samarbeider med Urecycle, men kommunikasjonsdirektør Guro Kjørsvik Husby har overfor Avfallsbransjen.no avvist at avfall fra norske batterier er involvert i dumpingskandalen.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!