Nyheter
Foto: CDC

Avfallsdøgnet 10.03.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Bransjen i Korona-beredskap

Koronaviruset preger næringslivet over hele landet. Heller ikke avfallsbransjen er upåvirket. Avfallsanlegg, bedrifter og organisasjoner innfører en rekke tiltak for å unngå smittefare. Gjennomgangstonen er begrensning i reiseaktivitet, besøksforbud og høyt fokus på hygiene. Mottaksanleggene legger egne beredskapsplaner for å sikre at et virusutbrudd ikke skal få konsekvenser for kritisk drift.

Planlegger fraktterminal i Sverige

Norsk Avfallshåndtering, NOAH, vil flytte mer av transporten av flygeaske fra bil til båt. Derfor har selskapet inngått en intensjonsavtale om å bygge en fraktterminal ved Oxelösunds havn, utenfor Stockholm. Havneterminalen skal benyttes for skipstransport av farlig avfall fra Sverige til NOAHs behandlingsanlegg på Langøya i Oslofjorden. Havnen vil innebære en betydelig redusert veitransport av farlig avfall.

Vurderer å pålegge avfallssug

Boligbyggeprosjekter i Fredrikstad kan i fremtiden bli pålagt å installere avfallssug. Teknisk utvalg i kommunen har vedtatt at det alltid skal vurderes avfallssug på boligprosjekter med over 150 boenheter, skriver Fredrikstad Blad. Avfallssuget gjør at det blir mindre trafikk i boligområdet, fordi renovasjonsbilene ikke behøver å kjøre inn i boligområdet. I tillegg blir det bedre plass når det ikke er nødvendig med avfallsdunker utenfor hver enkelt bolig. Saken skal nå videre til formannskapet og bystyret. Endelig beslutning tas 26. mars.

Varsler lovendring etter batteriskandalen

Sveriges miljøminister Isabella Lövin vil stramme inn lovverk og sporing av farlig avfall etter at flere hundre tonn batteriavfall er funnet dumpet i svensk natur. Omkring 2000 tonn av såkalt «black mass» er funnet på flere steder i Eskilstuna-området. Lövin har bedt Naturvärdsverket om å etablere et digitalt register som kan spore farlig avfall både i Sverige og når det krysser landegrenser. En slik lovendring vil også få konsekvenser for behandlingen av avfall i Norge. Miljøministeren betegner batteriskandalen som forferdelig og uakseptabel.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!