Nyheter

Sommerfugl på plastflaskerNestlé signerer plastpakten

Matvaregiganten Nestlé har undertegnet den nye europeiske plastpakten, med mål om å redusere plastbruken. Om fem år skal all emballasje fra Nestlé være resirkulerbar.

The European Plastic Pact ble lansert I Brussel forrige uke. Paktens formål er å arbeide for at all plastemballasje og engangsplast i markedet blir gjenbrukbar. Målet er å redusere bruken av jomfruelig plast med minst 20 prosent innen 2025.

Bak plastpakten står europeiske organisasjoner, myndigheter og bedrifter som i fellesskap skal arbeide for å redusere plastemballasjen. Blant selskapene som har signert avtalen er den franske butikkjeden Carrefour.

LES OGSÅ:Felles initiativ for plastbruk

Nå har matvaregiganten Nestlé signert og forpliktet seg til pakten.

– Vi er stolte over å signere den europeiske pakten. Et av våre felles mål er å skape en sirkulær økonomi ved å bedre mulighetene for innsamling, sortering og resirkulering på tvers av Europa. Det blir ikke enkelt, og Nestlés fremste prioritet vil fortsatt være at produktene våre er trygge. All plast som benyttes i matemballasje må være godkjent til formålet, som betyr at det ikke kan inneholde substanser som er farlig for mennesker. For at plasten skal godkjent til matemballasje, kreves det en utvikling i resirkuleringsprosesser, sier Marco Settembri som leder Nestlé Europa, Midt-Østen og Afrika i en pressemelding.

Nestlé skriver i pressemeldingen at noe av utfordringen for selskapet og den øvrige delen av næringsmiddelbransjen er at det i dag er billigere å benytte jomfruelig plast enn resirkulert i emballasje. På bakgrunn av dette har matvarekonsernet satt av 15 milliarder kroner for innkjøp av resirkulert plast som er godkjent til mateemballasje. Samtidig tester Nestlé emballasjefrie løsninger, blant annet for dyrefor og i Nescafe.

I Norge er det forepløpig bare Norner som har signert pakten.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!