Nyheter
Styret i Unge i Gjenvinningsbransjen (UIG) rakk julemiddag før koronarestriksjonene satte inn

Avfallsbransjens adventskalender: Luke 20

En skulle være fire år i romjul og kjent ei jinte som kunne åpne luke 20 i Avfallsbransjens adventskalender.

Navn: Espen Mikkelborg (på vegne av styret i UIG)
Stilling: Leder, Nettverk for Unge i Gjenvinningsbransjen (UIG)

Hvordan vil du oppsummere 2021?

– For oss i UIG har året bestått av noen få fysiske og flere digitale arrangementer, deriblant digital årskonferanse, workshops og afterworks. Aktiviteten i vår facebook gruppe (UIG facebook) har økt, og deltakerne på våre arrangementer har utvidet sine nettverk, diskutert fag og samhandlet om nye løsninger. Noen av oss har også møttes fysisk for første gang. Dette synes vi er innmari gøy!

Hvilke forventninger har du til 2022?

– Etter den forrige regjeringens lansering av strategi for sirkulærøkonomi, nasjonal plaststrategi, veikart for hydrogen m.m, er forventningene høye for 2022. Det gjenstår å se hvor mye handling det blir, men vi er optimistiske på at den nye regjeringen tar ansvar!

UIG er ivrige etter endring og jobber for å samle de unge i bransjen for sammen å bidra til handling som gjør det mulig å nå våre felles klima og miljømål. Bransjen er i endring hvor nytenking og samarbeid er nøkkel til suksess. Vi forventer at bransjen inkluderer de unge i utviklingsprosesser og gir rom nytenkning.

Det er 8 år igjen til 2030. Kommer vi til å nå klimamålene?

– Å nå klimamålene blir utfordrende og bransjen må ta sin del av ansvaret hvis det skal gå. Jobben er ikke gjort og nå må  ermene brette opp for å finne alternative, effektive og lønnsomme løsninger. Om det går eller ikke er det ingen som vet, men vi må være optimistiske og jobbe sammen.

Hva spiser og drikker du til jul?

– Nøttestek og vegisterkaker med klassisk ribbe-eller pinnestektilbehør alt etter hva resten av familiene spiser. Det er mange unge som ønsker å velge kjøttfrie alternativer også i julen, årsakene er mange og kjente, men det munner ut i at vi kan alle gjør litt for et bedre klima og miljø.

Hvem vil du sende julehilsen til?

– UIG ønsker å sende en julehilsen til Avfallsforsk v/ Kari-Anne Lyng. UIG mener det er spesielt viktig at avfall- og gjenvinningsbransjen lytter til og tar i bruk kunnskapen som kommer fra forskningen. I det siste året har Avfallsforsk gjort et godt stykke arbeid med å bringe bransjen og forskningsverden tettere sammen. Et godt eksempel på dette er fredagswebinarene. Svært godt innhold og høy kvalitet på foredragsholdere har resultert i et engasjert publikum 0830 på ukas siste arbeidsdag.

 

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS

Skraphandel og industriell demontering

Viking Gjenvinning AS

Avfallsbeholder i plast 1000L med lokk-i-lokk

Robuste, brukervennlige og 100% gjenvinnbare

Alles Miljø AS

Geotainer® – GTS-L

Allsidig avfallsløsning med tysk kvalitet

Alles Miljø AS

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Vegen mot ei grønare framtid

Harald Nyland, Sunnfjord Miljøverk

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.